Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNO RJEŠENJE

Varaždinski župan prozvao ravnatelja bolnice: Ide na godišnji, a nema novca za plaće radnicima

Varaždin: Čačić predao vlast HDZ-ovom Stričaku
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
14.06.2021.
u 11:57

Anđelko Stričak poručio je ravnatelju bolnice Nenadu Kudeliću "da se lijepo odmori i da uživa na godišnjem".

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin je Varaždinsku županiju kao osnivača u petak obavijestio da je na računu te zdravstvene ustanove 19.829.000 kuna, i da nedostaje 8.500.000 kuna za isplatu plaća djelatnicima. Nakon toga je otišao na godišnji odmor. Radimo na rješavanju ovog problema o kojem su obavješteni ministar zdravstva Vili Beroš te Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Apeliram i molim sve zaposlenike Opće bolnice Varaždin za malo strpljenja, jer sam uvjeren da ćemo u najkraćem mogućem roku riješiti ovaj problem te će plaće sigurno biti isplaćene. Taj i druge probleme nismo stvorili, zbog njih nismo sretni, ali ćemo ih riješiti – rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ) na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Poručio je ravnatelju bolnice Nenadu Kudeliću "da se lijepo odmori i da uživa na godišnjem".

- Mi ćemo danas ili sutra ovo riješiti. Ljudi su plaće zaradili i bit će sigurno isplaćene - istaknuo je Stričak. O tome hoće li Kudelić i dalje biti na čelu bolnice, Stričak je rekao da će ragovarati kad se ravnatelj odmori i "dođe svjež i odmoran na razgovor". 

VIDEO: Prošetali smo Pelješkim mostom: Hrvatska bi mogla biti spojena već za 30-ak dana

Komentara 1

DU
Deleted user
12:07 14.06.2021.

Najbolje bi bilo da županija vodi brigu o isplati plaća i ostalim troškovima bolnice, jer očito da ravnatelj bez njihovog blagoslova nije u stanju ništa napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije