Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranački sukob

Varaždinski HDZ: Habuš ugrožava ulaganje vrijedno 52 milijuna eura

23.10.2013., Koprivnica - Gradonacelnica Vesna Zeljeznjak, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic i predsjednik Upravnog odbora Centra za pracenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak (na fotografiji) potpisali su Spo
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
21.09.2015.
u 07:15

Ako zbog miješanja politike dođe do zastoja projekta, Varaždin će trpjeti goleme posljedice – rekao je Damir Habijan, povjerenik HDZ-a

Varaždinski HDZ zatražio je od HNS-ova gradonačelnika Gorana Habuša da se novi direktor poduzeća Tehnološki park, čiji su suvlasnici Grad Varaždin, Fakultet organizacije i informatike te Sveučilište Sjever, izabere na međunarodnom natječaju, a ne da se imenuje političkom odlukom.

U suprotnome, tvrde u toj stranci, u pitanje se dovodi realizacija investicije od oko 52 milijuna eura u Centar kompetencija za obnovljive izvore energije, koji je Vlada uvrstila na takozvanu Junckerovu listu. – To nije politički projekt i ne može biti ovisan o političkim razmiricama i kadroviranju po načelu podobnosti. Ako zbog miješanja politike dođe do njegova zastoja ili obustave, Grad Varaždin trpjet će nesagledive posljedice – rekao je Damir Habijan, povjerenik HDZ-a za Varaždin.

Mjesto direktora Tehnološkog parka ispražnjeno je nakon ostavke Andrije Perovića, koji je otišao nezadovoljan odnosom lokalnih političara prema poduzeću. Habuš je već najavio da kao njegova nasljednika vidi HNS-ovca Josipa Boraka, bivšeg šefa uprave Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija. 

>>Habuš: Dekan stopira projekt od 400 milijuna

>>Varaždinski Tehnološki park najbolji je u Hrvatskoj

Komentara 5

HE
hercegovačkiponos
09:18 21.09.2015.

Samo im je to mjesto još ostalo nepopunjeno. Nijedan HNS-ovac nije na birou! Pogodite zašto?

Avatar Benedikta
Benedikta
09:41 21.09.2015.

Da, njima nisu bitni projekti koji su nužni za razvoj, bitno im je samo da svoje fotelje sačuvaju...

Avatar Benedikta
Benedikta
09:41 21.09.2015.

Ova će vlast skupo koštati ovu zemlju. Što prije odu, prije se možemo nadati boljem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije