Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidati s devet lista

Varaždinci u nedjelju izlaze na izvanredne izbore za Gradsko vijeće

Ilustracija za glasovanje na izborima
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
15.04.2023.
u 09:35

Izvanredni izbori u Varaždinu održavaju se jer Gradsko vijeće nije prihvatilo proračun za 2023.

Na nedjeljnim izvanrednim izborima za 21 mjesto u varaždinskome Gradskom vijeću natječu se kandidati s devet lista, od čega šest stranačkih te tri liste grupe birača. Samostalno na izbore izlazi SDP, koji u Varaždinu ima gradonačelnika Nevena Bosilja, zatim Most te Hrvatski suverenisti. HDZ na izbore izlazi s Hrvatskom strankom umirovljenika, a Narodna stranka Reformisti Radimira Čačića ima zajedničku listu sa Strankom hrvatskih umirovljenika. Najširu koaliciju okupio je HNS, koji na izbore ide s HSLS-om, Hrvatskim laburistima - Strankom rada te Hrvatskom seljačkom strankom braće Radić.

Nezavisne liste, to jest liste grupe birača istaknuli su bivši gradonačelnik Ivan Čehok, varaždinski poduzetnik Davor Patafta te Dubravka Novak ispred platforme Budimo grad, svojevrsno iznenađenje prošlih lokalnih izbora 2021., kada je ta lista u Varaždinu osvojila četiri mandata. U nedjelju će 38.900 birača odlučivati o novom sastavu varaždinskoga Gradskog vijeća na 51 biračkom mjestu. Izvanredni izbori u Varaždinu održavaju se jer Gradsko vijeće nije prihvatilo proračun za 2023.

Na sjednici održanoj posljednjeg dana studenoga prošle godine za prijedlog proračuna gradonačelnika Bosilja glasovalo je pet vijećnika iz redova SDP-a i dva vijećnika Narodne stranke Reformista, a 11 ih je bilo suzdržano ili protiv. Riječ je o dvoje vijećnika HDZ-a, pet vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka, dvoje nezavisnih vijećnika te isto toliko vijećnika platforme Budimo grad.

VIDEO: Župan Dekanić pušten iz pritvora, odvjetnik: Sudac je prekinuo istražni zatvor protiv svih osumnjičenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije