Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Varaždinu

Varaždinci biraju novog gradonačelnika

gradska vijecnica
Robert Peharda/VLM
16.10.2011.
u 11:03

Do 10 sati glasovalo je 3905 Varaždinaca s pravom glasa, što je svega 9, 47 posto od ukupnog broja glasača

Varaždinci su danas izašli na prijevremene izbore za gradonačelnika, nasljednika Ivana Čehoka. Biraju između četiri kandidata, Miljenka Ernoića (HSLS) i Gorana Habuša (HNS-SDP-HSU), te nezavisnih Zlatka Horvata i Ladislava Ilčića.

- U biračke popise upisano je ukupno 41250 građana, a do 10 sati glasalo je ukupno 3905 birača, što je 9,47 posto od ukupnog  broja glasača. Iako je bila osnovna obaveza kandidata da animiraju birače  da pristupe glasovanju, ovo je odraz kako su to učinili. Idući podaci vezani uz odaziv bit će iza 15 sati - kazao je Alan Pretković, predsjednik Izbornog povjerenstva.

Na izborima za gradonačelnika Varaždina, inače, 2009. godine, na biračka mjesta izašlo je ukupno 22076 građana s pravom glasa, što čini 53,68 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije