Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijetka bolest
Povratak na članak

Varaždin: Muškarac preminuo od Creutzfeldt-Jakobove bolesti

– Kravlje ludilo može biti jedan od uzroka Creutzfeldt-Jakobove bolesti, što kod našeg pacijenta nije bio slučaj – objasnio nam je zamjenik ravnatelja varaždinske bolnice dr. Denis Grgurović.

Komentari 14

DU
Deleted user
13:43 02.08.2012.

Strahota da je prvi vijest objavio HRT s napomenom "da je spriječeno najgore". Na što se počela srozavati javna televija...

VL
BU
BubyZG
13:16 02.08.2012.

"Bolest je smrtonosna, a može biti zarazna u slučaju prijenosa proteinskih infektivnih čestica, tzv. priona kontaminiranim kirurškim instrumentima ili dodirom s krvlju bolesnika." Kako je konzumacija "ludih krava" isključena, bolesnik je preminuo uslijed liječničke greške ?? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- " Pravodobnom akcijomom liječnika i osoblja varaždinske bolnice spriječeno je najgore ". A što je to " najgore " ? Nešto se zataškava - možda je koja kravica kod nas ipak poludjela ? Ili je nešto stiglo "divljim" uvozom mesa ??

VL
HA
halosk
13:19 02.08.2012.

čitao sam da samo temperatura od 1000 C stupnjeva uništava tog uzročnika bolesti.Što onda znači da su dezinficirali..Bit će toga još ovo je početak.............

VL
Avatar mohito
mohito
13:22 02.08.2012.

...najbolji mi je dio:..." bolnica je sterilizirala instrumente.:" - pa zar inace ne steriliziraju intrumente?

VL
Avatar vaha
vaha
13:33 02.08.2012.

znakovito je da se ovaj clanak pojavio uz onaj o akciji hvatanja svercera mesa...

VL
ME
mellifera196666
13:48 02.08.2012.

Saćuvaj me Bože usluga Varaždinske bolnice,što sam tamo doživio gore je od "najgorega".

VL
SO
Somelier
14:13 02.08.2012.

Ma nije to ništa, čovijek umro od otrovanja zarđalih instrumenata. Ova vlast svagdje istrčava pa se tako hoće pohvaliti da i kod nas ima kravljeg ludila a ne samo u drugim zemljama. Idioti.

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
14:25 02.08.2012.

Somelier, možda smatraš kako je hrvatski narod glup? Kao što to smatra ovaj "glasnogovornik" varaždinske bolnice koji je iznio ono što su mu naredili iz "ministarstva zdravlja"? Treba utvrditi točan uzrok zaraze ovoga čovjeka jer smo svi izloženi. Pa znamomo kakvo sve meso dovoze u Hrvatsku i prodaju. Nisu se tek tako na mesu mnogi obogatili. A koliko zemalja u svijetu još nije zabranilo prehranu goveda koštanim brašnom? Truju nas, a još nam i kriju istinu - po naputcima vladajućih!

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
14:29 02.08.2012.

02.08.2012. u 13:33h vaha je napisao/la: znakovito je da se ovaj clanak pojavio uz onaj o akciji hvatanja svercera mesa... _____________________________________ Dobar zaključak. Iako smatram kako bi se (eventualno) zaraženo meso ovaj put moralo tražiti od uvoza sa neke drugeuge strane. Meso iz Bosne i Hercegovine je eso krava koje su pasle travu. Znači, radi se o kravama koje su prirodno uzgojene i jeftino kupljene od seljaka, najčešće u Srednjoj Bosni. Creutzfeldt-Jakobova bolest je najčešće uzrokovana kod goveda konzumiranjem koštanog brašna u uzgajalištima, radi bržeg uzgoja. Radi se o visokoproteinskom pripravku neprirodnog postanka. Zato i dovodi do ovoga što imamo - stopostotnu smrtnost ljudi koji se zaraze!

VL
EX
excell
14:33 02.08.2012.

davno je već kravlje ludilo uhvatilo i mnoga piskarala profesionalna ....

VL
DU
Deleted user
14:35 02.08.2012.

Ta neurološka bolest je opisana davno prije pojave tzv. kravljeg ludila i sad je to veoma teško za ustanoviti - da li se radi o "klasici", rijetkoj bolesti koja nema poveznice s prehranom, ili pak o novoj pojavi koja se vezuje uz početak ishrane teladi proteinskim koncentratima gdje su smljevene bjelančevine uginulih životinja. Neko vrijeme je kao kriterij služila dob - odnosno ako ima preko 60-65 godina, onda se smatra da je riječ o degenerativnoj bolesti. U konkretnom slučaju, pacijent je bio negdje oko te granice koja je provizorno postavljena. Zašto se radi panika kad se očigledno ne radi o tipičnom slučaju, npr. djevojka umre od CJ u ranim dvadesetim, a svi mogu posvjedočiti da je bila luda za hamburgerima (što se u zbilji dogodilo u Vel. Britaniji)!?

VL
KR
krka
15:22 02.08.2012.

Pitam vrloga doktora, zamjenika Tršiskog, koji doktor bude završil u pravosudnoj karanteni, adresa B.Radića 4, za pacijenta koji je bio valjda pred vratima Anđela zato kaj nisu bili sterilizirani intrumenti, ili pribor kod zahvata biopsije prostate.??? Naime to je isto svježi slučaj, i pacijent se nakon zamalo smrti jedva izvukao. Tamo nije uoćen i prijavljen nemar bolničkog osoblja? Zakaj javnost uvijek biva uskraćena za informaciju, t.j. istinu??? Uistinu, Varaždinska bolnica postaje leglo nemara i šlamperaja, i ono kaj se more odraditi kvalitetno ne odradi se. Gdje Vam je lječnička etika i odgovornost prema pacijentu i društvu koje Vas plaća???

VL
HA
halosk
16:18 02.08.2012.

Danas već "VLADA " ludilo koje neće nitko suzbiti..................................

VL
ME
mergud
21:48 02.08.2012.

U Varaždinu je takva vlast da budemo svi poludeli neki prije neki kasnije.....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.