Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentski život

Varaždin iduće godine napokon dobiva studentski restoran

'16.12.2010. Korzo, Varazdin, Iako se sutra obiljezava 48 godina Foi-a marljivi studenti i danas su bili na predavanju i ucili u knjiznici Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
10.02.2012.
u 09:47

FOI ima prostornih problema pa se za novu zgradu fakulteta te studentski kampus odgovarajućim pokazao prostor bivše vojne pekare.

Varaždin je jedini grad u Hrvatskoj koji nema riješenu studentsku prehranu na odgovarajući način. No iduće akademske godine to bi se trebalo promijeniti. Krajem ove ili početkom iduće godine, naime,  krenut će gradnja studentskog restorana, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

– Kapacitet restorana bit će 300 sjedećih mjesta, a financirat će ga Sveučilište u Zagrebu – kazao je ravnatelj varaždinskog Studentskog centra Nenad Milijaš. Sva dokumentacija je spremna, a u ožujku će biti raspisan javni arhitektonski natječaj. Budući da je problem i studentski smještaj,  predmetom natječaja bit će i idejno rješenje za nove paviljone, koji bi trebali biti sagrađeni na prostoru Studentskog doma gdje se danas nalazi parkiralište. Studentski dom, naime, trenutačno raspolaže sa 280 ležajeva, dok je samo na Fakultetu organizacije i informatike oko tri tisuće studenata.

FOI, pak, ima prostornih problema pa se za novu zgradu fakulteta te studentski kampus odgovarajućim pokazao prostor bivše vojne pekare.

– To je realnija ideja od prostora Ribnjaka. Taj je prostor idealan, jer je samo 250 metara udaljen od Studentskog doma i budućeg studentskog restorana  – kazao je dekan FOI-ja Vjeran Strahonja. Projekt je zamišljen u dvije faze. Gradnja zgrade fakulteta trebala bi početi 2014. godine, a potom i studentskih domova. Zgrada FOI-ja od 15.000 četvornih metara trebala bi biti završena do početka akademske godine 2016./2017. Varaždinski kampus, rečeno je, bit će najbolji primjer zelenog, odnosno energetski održivog kampusa u Hrvatskoj.

No s prostora vojne pekare najprije bi trebalo preseliti Centar za mlade.

– Za njih tražimo nove mogućnosti, a sami su predložili atomska skloništa. Pokušat ćemo s atomskim skloništem u III. mjesnom odboru, tzv. Bronxu, a ima jedno i na Banfici, pa ćemo vidjeti – kazao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije