Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko:

'Vara se onaj koji misli da Merkel ne zna za pokušaj prevare EU'

Tomislav Karamarko
Patrik Macek/PIXSELL
24.09.2013.
u 14:25

- Nećemo pristati na bilo koju soluciju u kojoj će se komunističke zločine iz bivšeg boljševičkog režima Josipa Broza Tita u Jugoslaviji izjednačavati s ekscesnim incidentnim kaznenim djelima u novoj hrvatskoj državi - rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na komentar njemačke kancelarke Angele Merkel da očekuje da će Hrvatska poštovati sve što je dogovorila.

– Izjava Angele Merkel je logična, na pitanje našeg novinara je dala odgovor koji je trebala dati. Ako je netko mislio da je to minorni problem za Europsku uniju, ako je netko mislio da gospođa Merkel uopće nema pojma o tome kako se pokušava prevariti EU i sami njemački saveznici uvođenjem \"lex Perković\", ako je netko mislio da gospođa Reding blefira, onda se grdno prevario. Očito se živi u jednom drugom paralelnom svijetu, treba s obje noge čvrsto biti na tlu, a to gospodin Milanović očito nije. Uvukli smo se u jedan veliki problem i ne znam kako ćemo iz njega izaći, ja se nadam da će biti tu još dovoljno razboritosti da se izađe iz tog problema jer materijalne štete bi bile vrlo znatne – tvrdi Karamarko. Osvrnuo se i na najavljene promjene Ustava u kojima će HDZ teško biti partner vladajućima.

– Nas će uvijek zanimati definicije tih Ustavnih promjena. Što oni zapravo žele staviti u Ustav? Za koje zločine oni žele da ne zastarijevaju? Nećemo pristati na bilo koju soluciju u kojoj će se komunističke zločine iz bivšeg boljševičkog režima Josipa Broza Tita u Jugoslaviji izjednačavati s ekscesnim incidentnim kaznenim djelima u novoj hrvatskoj državi. Uglavnom ta djela su procesuirana, mnogi ljudi su osuđeni zbog takvih ubojstava. Dok u vrijeme Jugoslavije oni koji su naše te nesretne emigrante po svijetu su dobivali po povratku u zemlju zlatne satove s posvetom i prostrane stanove – kaže Karamarko.

>>Karamarko: Devastirali ste Hrvatsku, zreli ste za odlazak!

>>Merkel: Nadam se da će Hrvatska poštovati sve dogovoreno

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije