Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV KORUPCIJE

Vanja Marušić prisegnula kao nova ravnateljica Uskoka, na svečanosti bio i Malenica

Zagreb: Izjave nakon sjednice Nacionalnog vijeća o korupciji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.11.2022.
u 21:26

Uz Marušić, u ponedjeljak su svečano prisegnuli i novi zamjenici državnih odvjetnika.

Vanja Marušić svečano je prisegnula na dužnost ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) nakon što ju je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek imenovala na tu dužnost, izvijestilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo (DORH).

Uz Marušić, u ponedjeljak su svečano prisegnuli i novi zamjenici državnih odvjetnika. 

DORH je priopćio da je Gordan Rokić svečano prisegnuo na dužnost zamjenika županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a Karlo Martić na dužnost zamjenika općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Davor Smoljan svečano je prisegnuo na dužnost zamjenika županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a Luka Smoljan na dužnost zamjenika općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, dok je Božana Bagarić prisegnula na dužnost zamjenice općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, dodao je DORH.

Vanja Marušić prisegnula je pred glavnom državnom odvjetnicom RH, a zamjenici državnih odvjetnika pred predsjednikom Državnoodvjetničkog vijeća.

DORH ističe da je svečanoj prisezi prisustvovao i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

VIDEO: U tri mjeseca očinski dopust koristilo gotovo šest tisuća muškaraca

Komentara 3

Avatar Cantor
Cantor
20:15 23.11.2022.

Izabrana na pažljivo složenom javnom natječaju sa jednim jedinim „ponuditeljem”. Baš prikladno za tu instituciju....

LO
Lojzek1967
20:01 23.11.2022.

A kad će njega apsit?

DU
Deleted user
22:30 21.11.2022.

Sve podobni kadrovi! Uzalud vam trud sviraći! U ovoj državi jedino EPPO donekle rješava predmete koji dođu do njih! Poskoci i uskoci štite podobne koji su ih imenovali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije