Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG OSOBNIH RAZLOGA

Vanja Marušić dala ostavku na mjesto šefice USKOK-a

Vanja Marušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
18.04.2023.
u 17:05

Vanja Marušić je na mjesto ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) prisegnula krajem studenoga prošle godine nakon što joj je istekao stari mandat. Prvi put je na to mjesto došla 2018. godine kada je zamijenila dotadašnju šeficu Tamaru Laptoš

Šefica USKOK-a Vanja Marušić dala je ostavku na tu funkciju, a vijest o tome objavljeno je na stranicama Državnog odvjetništva. Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

'Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je tijekom ranih poslijepodnevnih sati 18. travnja 2023., zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga.

Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske će, ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, donijeti odluku povodom navedenog zahtjeva. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske će o svim ostalim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost.'

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Heisenberg
Heisenberg
17:23 18.04.2023.

Hrvatska je država sa fingiranim pravosuđem, koje je naslijeđeno iz bivše juge, i dodatno iskadrovirano negativnom selekcijom od strane notornog Šeksa. U našoj drža u mafija ima bijele ovratnike i rukavice dok je u susjedstvu to na gruboj razini pištolja i bombi. A moglo je biti drugačije...

PR
propalismoFranjoskroz
17:11 18.04.2023.

AP kadrovira

PE
PetarPan1108
18:20 18.04.2023.

Kao da vi znate zasto je otisla...ajde daj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije