Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasti osudile čin

Vandalizam na crkvi u Bihaću: Osvanule poruke 'Isus je pedofil', 'Trebal' para...'

Poruke na crkvi u Bihaću
Facebook/Grad Bihać
10.05.2021.
u 13:24

Gradske vlasti Bihaća, na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, osudile su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada.

Na crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke, što su u ponedjeljak osudile tamošnje vlasti i Islamska zajednica. 

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke Crkve na pročelju zgrade crkve u središtu Bihaća. Na pročelju zgrade tako su napisali "Isus je pedofil" i "Trebal' para pi**o". Uz to, nedaleko od toga mjesta na oglasnome panou ispisane su poruke "Nož, žica, Srebrenica" te je na prometnome znaku ispisan kukasti križ. 

Gradske vlasti Bihaća, na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, osudile su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada. 

"Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u gradu Bihaću, ali neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini", naveo je Fazlić na Facebook stranici. On je pozvao policiju da rasvijetli ovaj vandalizam.

Osudu ovoga čina uputila je Islamska zajednica u Bihaću navodeći na svome Facebook profilu kako "skrnavljenje vjerskih objekata nije samo antivjerski, nego i anticivilizacijski čin koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga".

Komentara 12

Avatar intimus500
intimus500
14:01 10.05.2021.

ne znam tko se ozenio sa djevojcicom od 6 god.

Avatar Zzzz
Zzzz
14:26 10.05.2021.

BiH je prepuna terorista, imali su čak i portal koji je veličao ISIS. Britanski mediji su pisali o Islamskoj državi koja se stvara u BiH, o teroristima koji slobodno kupuju zemlju i smišljaju napade na EU, dok je šef CIA osobno došao u Sarajevo i govorio o bosanskim paradžematima koji su postali najveća prijetnja regiji, da ne spominjem BiH navijače koji su zviždali i vikali Palestina tijekom minute šutnje za Francuze.

VU
VučedolacHrvat
14:06 10.05.2021.

Ovo je dio govora Moše Pijade, Zidova i ideologa jugoslavenskog komunizma. On je izogvoren na I. zasjedanjz AVNOJ-a 1942. u Bihaću najbolje oslikava strategiju osvajanja vlasti: “… Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina uu državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo učiniti beskćnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelj svakog blagostannja, reda i mira…”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije