Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČJA IGRALIŠTA Za gradnju i sanaciju 380.000 proračunskih kuna

Vandalizam će sprečavati videokamere i policija u civilu

27.02.2009.
u 17:35

Grad Slavonski Brod i u 2009. nastavit će s projektom izgradnje novih i obnovom postojećih dječjih igrališta, za što je u proračunu osigurano 380.000 kuna.

Nabava dogovorena
Nova su igrališta prošle godine dobila naselja Jelas, Andrije Hebranga, Šestinac, Brodsko Vinogorje, Podvinje, Slavonija 1 i 2, dok će tijekom ove godine igrališta dobiti naselja Zrinski-Frankopan, Plavo Polje i Mali Pariz, dr. Ante Starčevića – gdje zbog velikog broja djece trebaju dva nova igrališta te Budainka i još neka naselja.

– Tisuće mališana živi na području grada i nužno je da igrališta imaju u svojim naseljima, pogotovo jer su desetak godina igrališta imala samo pojedini dijelovi grada. Nabava ljuljački, tobogana i drugih naprava za 2009. već je ugovorena i do kraja godine osam novih igrališta bit će opremljeno za boravak najmlađih – kaže Josip Bodrožić-Džakić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša. Dio od planiranih 380.000 kuna, dodaje pročelnik, utrošit će se za popravak devastirane opreme koje su uništili vandali. Također, kako bi se spriječilo daljnje njihovo kidanje, igrališta će osigurati s videokamerama.

Kazna 1000 kuna
Nadzor zaštite dječjih igrališta pojačat će i službenici Policijske uprave.

– Naši će djelatnici igrališta obilaziti i u civilu, a zateknemo li koga da uništava ljuljačke i druge naprave kazneno ćemo ga prijaviti. U tome slučaju slijedi mu kazna od 1000 kuna – doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije