Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devastirali vrtić

Vandali potrgali nadzorne kamere, ali tek nakon što su im snimile lica

\'05.09.2011., Sisak - Ravnateljica Djecjeg vrtica Sisak Stari Zeljka Bece kaze da je nemocna pred vandalima koji nekaznjeno unistavaju. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
05.09.2011.
u 17:18

Snimke su u rukama policije koja poručuje kako će uhvatiti još uvijek nepoznate počinitelje

Snimka je u rukama policije koja intenzivno traga za počiniteljima te poručuje kako su velike šanse da će ih i otkriti

Vrtić Ciciban u središtu Siska tijekom vikenda opet se našao na meti vandala koji su ovog puta napravili čak 20.000 kuna štete.

Ukrali dio ograde

Potrgali su šest žardinjera s cvijećem koje su razbacali po čitavom dvorištu objekta, s prozora su otrgnuli zaštitnu željeznu lajsnu, koja je pridržavala tegle s cvijećem te je iskoristili kako bi dohvatili i potrgali dvije nadzorne kamere koje se nalaze na ulazu u vrtić. Jednu su kameru ukrali, a otuđili su i 27 šipki na dvorišnoj ogradi, dok su ih poveći broj savinuli.

– To je sustavno uništavanje, samo su ovog vikenda napravili najveću štetu do sada - kaže Željka Bece, ravnateljica ustanove Sisak Stari. Ono što djelatnike vrtića dočeka svaki vikend su grljci od boca, poslagani na jednom sporednom ulazu u vrtić, na mjestu gdje im dolaze dostavna vozila. Oko vrtića Ciciban, naime, često se vikendima okuplja mladež koja ovdje ispija alkohol, a dokaze za to ne trude se skriti.

Štetu saniraju sami

Problemi postoje i u drugim objektima vrtića Sisak Stari, Pčelici i Bubamari. Tijekom ljeta vandali su u Pčelici uništili sprave na dvorištu, a u Bubamari počupali svo cvijeće. Popravke rješavaju sami djelatnici. Dok domari popravljaju sprave, tete ih farbaju.

– Toliko pazimo na taj okoliš, i onda netko nešto ovako napravi. Očigledno je nekom gušt - kaže Željka Bece. No, djelatnici vjeruju da će počinitelji biti uhvaćeni jer su nadzorne kamere, prije nego su ih vandali potrgali, uspjele zabilježiti pothvate kriminalaca, kao i njihova lica. A snimka je sada u rukama policije.

– Intenzivno tragamo za počiniteljima i velike su šanse da ćemo ih naći - poručuje Iva Hranitelj, glasnogovornica Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

Ravnateljica vrtića Željka Bece protiv, zasad nepoznatih, počinitelja podnijela je prijedlog za kazneni progon. (mv/VLM)

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
22:31 07.09.2011.

Kad ih pohvataju, dobro ih isamarati a njihovim \'\'briznim\'\' roditeljima ispostaviti racun za naknadu stete.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:19 08.09.2011.

Naplatiti kaznu, zatim u zatvor ili dom na prisilni rad i bez zaljenja ih mučiti, jer ovo je javna imovina i od svih nas je!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije