Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i prezime frljić

Vandali na zgradi HNK u Rijeci sprejem ispisali ustaške simbole

frljić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
09.12.2014.
u 09:36

Vandalizam na zgradi kazališta osudio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekavši da je iscrtavanje ustaških simbola sramotno djelo koje zaslužuje svaku osudu

Na više mjesta na pročelju i stupovima HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u ponedjeljak osvanuli su uvredljivi grafiti, slovo “U” i križ, a sprejem je ispisano i prezime njegova intendanta Olivera Frljića. Grafiti su, po svemu sudeći, ispisani tijekom noći, a autor tog vandalskog čina zasad nije poznat pa se može samo nagađati je li riječ o odgovoru na niz poruka – od podrške LGBT zajednici i Bojanu Glavaševiću do isticanja natpisa Hrvatsko apolitično kazalište i Kazalište narodu i predstave Hrvatsko glumište – koje je u posljednja dva mjeseca vodstvo kazališta isticalo, a što je izazivalo osporavanja u dijelu javnosti. Vandalizam je osudio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekavši da je crtanje ustaških simbola sramotno djelo koje zaslužuje svaku osudu.

– Jasno je da se simboli iscrtani na kazalištu odnose na intendanturu i rad Olivera Frljića. Većina autora takvih grafita ne zna povijesne činjenice i Frljića kritizira zbog njegova rada kojim analizira bolne povijesne istine – rekao je Obersnel.

Oliver Frljić kaže da su zgranuti vandalskim činom.

– Očekujemo reakciju ne samo nadležnih institucija nego i onih predstavnika kulturne javnosti, napose kazališne, koji su raspirivali mržnju spram umjetničkog programa riječkog kazališta, a da u njega nisu ni kročili. Posebno nas zanima kako će na čin vandalizma reagirati riječki HDZ, desničarski mediji poput Večernjeg lista, Društvo dramskih umjetnika, predvodnice kampanje fabriciranja i laganja o poslovanju i programu HNK u Rijeci, Vitomira Lončar i Snježana Banović, te Slobodan Prosperov Novak koji je u nedavnom nastupu na stranicama Večernjeg lista izjavio da je “Frljić ništa drugo nego jedan ustaški intendant” – kazao je Frljić.

>>Frljić je poput ustaškog intendanta, misli da Drugi svjetski rat još traje

>>Frljić u akciji: Na pročelju HNK u Rijeci osvanuo portret Bojana Glavaševića

Komentara 41

TO
tolitol
18:31 08.12.2014.

Za ovo se može s gotovo 100-postotnom sigurnošću konstatirati da je izrežirano.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:13 08.12.2014.

Sad će se javiti Vesnica....sad će imati dobre komentare u odnosu na četničke skupove i pljuvanje po Vukovaru.

BA
bakulušić
18:19 08.12.2014.

Možda je to netko naručio. O Frljiću se već tri dana ništa ne piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije