Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavio reforme

Vallsova vlada dobila povjerenje francuskih zastupnika

Manuel Valls
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
08.04.2014.
u 22:54

Valls je najavio kako će uvesti paket poreznih i proračunskih rezova usmjerenih na obnovu rasta gospodarstva.

Vlada novog francuskog premijera Manuela Vallsa, koji dolazi iz redova socijalista, dobila je povjerenje zastupnika u parlamentu, javlja Reuters.

Valls je najavio kako će uvesti paket poreznih i proračunskih rezova usmjerenih na obnovu rasta drugog po veličini gospodarstva eurozone. Novoosnovanoj vladi u narodnoj skupštini povjerenje je ukazalo 306 zastupnika dok ih je 239 bilo protiv, a 26 ih je bilo suzdržano.

Rekonstrukciju vlade naredio je predsjednik Francois Hollande nakon što su njegovi socijalisti teško poraženi na lokalnim izborima.

Valls je kazao kako dolazak njegove vlade označava novu fazu u Hollandeovu petogodišnjem mandatu koji istječe 2017. godine.

>>Francuski premijer Jean-Marc Ayrault podnio ostavku, naslijedio ga Manuel Valls

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije