Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić

Podmeću lažne dokumente po nalogu gospodina Bertinija

Slavko Linić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.09.2015.
u 12:14

Nijedan navod nije provjeren, nisam davao nikakve iskaze. Ono što je najstrašnije i neljudski je da se dira u ljude koji su mladi, kojima je jedini zločin što sam im oženio majku

Po izlasku iz sabornice, Slavko Linić novinarima je rekao da ne može vjerovati da njegove bivše stranačke kolege, koje su ga donedavno zdušno branile, mogu sudjelovati u praćenju njegove djece. Kaže da mu se stalno podmeće, da postoji niz lažnih dokumenata koje proizvodi PN USKOK:

– Proizvode ih po nalogu gospodina Bertinija. Drugi je dokument da je tvrtka sina moje supruge meni platila godišnji odmor, koji je proslijeđen Indexu i nakon što je sve predano DORH-u utvrđeno da su to lažne informacije, falsifikati, ali naravno, štićenje novinarske tajne priječi da se otkrije izvor. Sve se to događa u vrijeme moga obračuna. Istina, nalozi za praćenje i provjeravanje zbog pranja novca mojih prijatelja postoje već od veljače 2014., nezakonito se prati automobilima itd. Sve je to nešto što sam ja vrlo jasno tražio da se istraži i većina je to odbila.

Nijedan navod nije provjeren, nisam davao nikakve iskaze. Ono što je najstrašnije, što zaista moram reći da je neljudski, je da se dira u mlade ljude čiji je jedini zločin što sam im oženio majku.  Ne da im se da rade i žive. To je ugrožavanje egzistencije, to prelazi sve granice, to više nije politika, to nije radio ni HDZ. Neću govoriti ni o novcu u hladnjaku, o tržnicama, o novcu u talijanskim bankama, sve to proizvodi policija. Dio policije koji nezakonito radi, ili kako ga je nazvao moj kolega, podzemlje u tajnim službama – razočaran je Linić. Sabornicu je, dodaje, napustio jer je svjestan da je prekršio Poslovnik kada je počeo glasno govoriti, a da nije dobio pravo na riječ.  

Igor Dragovan, čovjek s kojim sam 25 godina gradio sustav SDP-a, je taj koji se glasno smijao na optužbe u vrijeme HDZ-a da imam novac u hladnjaku, i kao što znate ništa nije bilo od toga, sve je to zaustavljeno. Znao je kako policija radi, a on danas kaže da je normalno istraživati Slavka Linića. Nemam ništa protiv, ali na papiru nećete naći moje ime u optužnici, nalazi se ime jedne djevojke koja se bori za svoj život. Njezino ime je tamo, ona i ostali, nije to slučajno, a to Dragovan i moje kolege iz SDP-a podržavaju.

To je nevjerojatno, znači sada kad to radi policija po njihovu nalogu, onda je to sve regularno, kad je to radio HDZ, onda su svi bili uz mene i branili me, to je nemoralno. Nisam mogao izdržati i zato sam reagirao i zato sam kršio Poslovnik. Jednostavno me boli da ljudi s kojima sam 25 godina radio u sustavu tako postupaju – dodaje Linić. Ne zna u kojoj se sada fazi istraga protiv njega, ne zna ništa više od onoga što su mediji objavili. Ne želi govoriti ni o DORH-u, kaže.

– Znate, kad me se optuživalo da imam novac u Italiji, hoćemo li reći koliko je dugo DORH radio – tri godine. Moje ime nigdje nikad nije spomenuo osim što je policija nagovorila neke ljude da to govore. A sada vodim sudske postupke zbog toga. Prije toga sam morao ići u talijansko pravosuđe sam sa svojim odvjetnicima, da mi talijansko odvjetništvo provede istragu u toj banci i provjeri imam li račune. Tek onda je DORH završio.

Hoćemo govoriti o Spačvi, prvi dan kad je otvorio istragu DORH je imao jasne podatke da nema ništa, 6 mjeseci nisu mogli dati odgovor. Znate zašto? PN USKOK je odbijao, Bertina i ministar Ranko Ostojić su odbijali da zaključe predmet koji su oni po svojoj volji otvorili. Na kraju, svjestan toga da ipak treba dati odgovor građanima, državni odvjetnik kaže „gospodo, ili podnesite optužnicu ili ću odbaciti predmet“. Ali šest mjeseci se moje ime povlačilo, šest mjeseci sam ja bio kriminalac koji je ukrao 30 milijuna, samo zato što radim korektan posao. Hoćete reći da je to normalan rad policije, da to nije problem? To je po nalogu Milanovića, nemam što dodati. Razočaranje je i kad gledate moje kolege koje su me jučer branile svim silama, a danas bi mi javno smještali. Lako za mene, ali ne mogu im oprostiti da diraju nevinu djecu – zaključio je uzrujani Linić

>> 'Nema nikakve istrage protiv Linića, on skreće pozornost na sebe uoči izbora'

Komentara 18

Avatar petrolio
petrolio
14:28 10.09.2015.

strašno je ovo što linić svjedoči, ovo kao da su se vratila crna partijska olovna vremena, UDBA, pakovanje itd.!?!? Bože čuvaj Hrvatsku od takvih!!!!!!!!!

Avatar de_niro
de_niro
12:30 10.09.2015.

Ajde Liniću... Olakšaj dušu...

AN
antonelić
12:27 10.09.2015.

što posiješ to i požanješ ... stara hrvatska ( i ne samo hrvatska ) izrijeka ... ne mogu vjerovati da je i slavkec dirao nečiju nevinu djecu , ili za njega ne vrijedi gore spomenuta izreka ... sjeti se slavkecc tuđe nevine djece ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije