Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarm na zagrebačkoj klinici

Uznemirio cijelu bolnicu: Došao na pregled i rekao da je bio u Italiji, šmrcao je i kašljao

Hitna pomoć Brač
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
06.03.2020.
u 07:59

– Istina je da smo tijekom srijede imali pacijenta koji je pokazivao simptome respiratorne bolesti i koji je nedavno boravio u Italiji. Postupili smo prema pravilima struke te ga je vozilo Hitne prevezlo u Kliniku za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ – rekao je doc. dr. Dario Rahelić, predstojnik Sveučilišne klinike za dijabetes

U Sveučilišnu kliniku “Vuk Vrhovac” u Zagrebu došao je muškarac zbog dijabetesa, no na pregledu je rekao da se baš vratio iz Italije.

– Čovjek je došao na pretragu krvi jer ima problem sa šećernom bolesti. Prošao je cijelu bolnicu i laboratorij, gdje su mu izvadili krv – rekla je za 24sata čitateljica koja je zbog vlastite sigurnosti željela ostati anonimna.

Muškarac je navodno ondje došao javnim prijevozom jer je bio naručen za pretrage. Nije spominjao nikakve tegobe sve do zadnjeg trenutka kad je došao liječniku. Šmrcao je i kašljao. Požalio se na svoje tegobe i tad se provuklo pitanje je li slučajno nedavno boravio u Italiji. Njegov odgovor da je boravio u Veneciji doslovno je zaustavio sve poslove i upalio “alarm” kod medicinskih sestara, liječnika i drugih zaposlenika. Dvije zaposlenice laboratorija, koje su bile u izravnom kontaktu s muškarcem, poslane su kući u samoizolaciju.

– Istina je da smo tijekom srijede imali pacijenta koji je pokazivao simptome respiratorne bolesti i koji je nedavno boravio u Italiji. Postupili smo prema pravilima struke te ga je vozilo Hitne prevezlo u Kliniku za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ – rekao je doc. dr. Dario Rahelić, predstojnik Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma “Vuk Vrhovac”. Odmah je naređena dezinfekcija svih prostorija u kojima je čovjek boravio, od čekaonice do ordinacije. Nemir kod zaposlenika trajao je sve do dolaska rezultata na testiranje koji je u četvrtak pokazao da muškarac nije zaražen.

Ključne riječi

Komentara 7

SN
snovakor
10:42 06.03.2020.

Baš sam to isto htio i ja reći .... stvarno kakvi su to ljudi na ovom svijetu !

SM
siki_miki
10:51 06.03.2020.

A lijepo se objasnjava ljudima da ne dolaze nego zovu hitnu sluzbu ako imaju takve simptome.

ČU
čunga
12:06 06.03.2020.

Uvijek će biti neodgovorne stoke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije