Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE HTIO OTIĆI

Uzbuna u Sesvetama: Na stepenicama ispred kuće ugledali poskoka, odmah su zvali pomoć

Poskok na području Sesveta
Foto: Dumovec/Facebook
1/3
27.06.2023.
u 20:53

Poskok je jedna od tri hrvatske zmije otrovnice. Druge dvije su riđovka i planinski žutokrug, ali potonje nema na području Zagreba.

Na području Kučilovine, mjestu u sklopu Sesveta, stanari su ugledali poskoka i uspaničili se. Ubrzo su pozvali terensku ekipu iz skloništa Dumovec koja je pomogla ljudima u nevolji, ali i poskoku.

"Ovaj je mali poskok napravio veliku uzbunu u Kučilovini! Smjestio se na stepenice ispred jedne kuće i, kako su nam javili njezini stanari, nije želio otići. Zato je naš kolega iz terenske ekipe odjurio tamo pomoći ljudima i poskoku. Utvrdili smo da se radi o mladoj zmiji. Dugačka je svega tridesetak centimetara. Preuzeli smo je i naći ćemo joj mjesto gdje svojim rožićem među ljudima neće sijati strah i trepet", oglasili su se iz Dumovca na Facebooku. 

Za kraj su poručili da je poskok jedna od tri hrvatske zmije otrovnice. Druge dvije su riđovka i planinski žutokrug, ali potonje nema na području Zagreba. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Zmija na šetnici uz Dravu u Osijeku

Komentara 3

SE
SedmiElement
21:55 27.06.2023.

Ma nek ste vi pomogli poskoku, 'beš ljude.... još jedna afirmativna objava ("rogić") o životinjama koje ugrožavaju ljudski život.. poremećaj prioriteta?

JU
juma
22:50 27.06.2023.

Jako smo se otudjili od prirode. Nekada su to ljudi bez problema rješavali lopatom i potom nastavljali sa svakodnevnim aktivnostima, a danas zovu kojekakve službe, veterinare i psihologe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije