Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GREŠKA U PROIZVODNJI

Uzbuna u Njemačkoj: Povlači se 70.000 vozila poznatog proizvođača, evo i zbog čega

Parking cars
Foto: Jonas Walzberg/DPA
1/3
05.06.2022.
u 09:51

U pitanju su modeli od 2004. do 2015. godine serije SUV ML i GL, kao i luksuzni minikaravan R-klase

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz povlači gotovo milijun svojih vozila zbog mogućeg problema sa sustavom za kočenje, priopćila je njemačka Savezna uprava za transport.

U pitanju su modeli od 2004. do 2015. godine serije SUV ML i GL, kao i luksuzni minikaravan R-klase, dodala je njemačka uprava, javlja Fenix Magazin.

Korozija pojačivača kočnice može u najgorem slučaju izazvati prekid veze između pedale kočnice i sustava za kočenje, navodi se u priopćenju.

Ukupno 993.407 vozila bit će povučeno širom svijeta, uključujući 70.000 u Njemačkoj, prenosi Bussines Insider.

Video: Nevjerojatan slučaj iz Slavonskog Broda: Izmislila staž pa 17 godina primala mirovinu!

Ključne riječi

Komentara 13

HU
Hubrvi
19:09 05.06.2022.

Kskva uzbuna? To su gluposti tih novinara ili t.zv novinara u Hrvatskoj. Vlasnici tih automobila ce dobiti pozive, da se jave u najblizu ispostavu Daimler-Benza gdje ce im stvar biti dovedena u red. I to je sve. Nijemci su racionalni,i, zivot tece kod njih bez dnevnih panika i umjetnog stvaranja panike i smaka svijeta ili izmisljanja kaosa, kao kod medija u Hrvatskoj. Ako problemi postoje, oni se i bez halabuke na dnevnoj bazi rjesavaju. Za razliku od Hrvatske gdje mediji, jednoumno lijevo orijentirani, iz svake gluposti rade kaos i siju paniku, u njemackim medijima nitko ne radi oz zoga uzbunu.

Avatar Kukulkan
Kukulkan
12:31 05.06.2022.

2004. do 2015?....Njemci voze malo novije. Ta polovna su i onako na Balkanu ili u Rusiji

DI
dino85
13:33 05.06.2022.

Pošto tih auta skoro da niti više nema na Njemačkim cestama, znači da bi to trebalo servisirati van Njemačke, t.j. kod nas i šire. To su već prokužene strateške igre velikih, kako pridobiti stranke u radionu ali samo servisnih kuća. Bilo bi dobro sačekati barem jedno izvješće policije ili suda, da je Mercedes u ovom slučaju platio ozbiljnu kaznu zbog toga što je netko počinio saobraćajnu nesreću, i nedaj Bože nastradao, zbog te greške. Ako toga nema, onda je to patka, koja treba u ovim kriznim vremenima napuniti radione vlastitih Auto kuća. Bit svega je dovesti vlasnika u radionu, a ako nema toga propusta i nije baš na vašem autu, već će se nešto naći zašto će te ostaviti u radioni barem 100 - 200 Eurona, ako ne i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije