Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA

Uvjetno osuđena jer je nakon svađe zbog djece bivšem mužu zapalila - automobil

zapaljen automobil
Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
10.03.2023.
u 09:30

Sud joj je olakotnim cijenio priznanje , kajanje i žaljenje, korektno držanje pred sudom, što je zaposlena,  majka dvoje djece, što je neosuđivana kazneno, dok joj je otegotnim cijenjena, prekršajna osuđivanost zbog nasilja u obitelji.

Žena (35)  nepravomoćno je uvjetno osuđena na godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine  zbog općeopasne radnje. A ta općeopasna radnja bila je paljenje guma na vozilu njezinog - bivšeg muža.

Prema optužnici, riječ je o događaju koji se zbio 24. veljače 2022. između 23.30 i 00.30 u jednom zagrebačkom naselju kada je 35-godišnjakinja  prišla automobilu njezinog bivšeg supruga da bi uz prednji kotač postavila ručnik koji je prethodno zapalila. Vatra se uskoro proširila i na unutrašnjost  tog vozila, ali i na automobil koji je bio parkiran pored. Tužiteljstvo je u optužnici tvrdilo da je 35-godišnjakinja automobil namjerno zapalila  pristajući da pričini štetu veću od 200.000 kuna te da je time  pristala i da ugrozi imovinu i živote građana.

- Učinila sam to. Iskreno mi je žao i kajem se zbog toga. U vrijeme kada se to dogodilo, bila sam u sukobu s bivšim suprugom  oko djece. Taj sam sukob shvatila preozbiljno i reagirala sam tako. Ispričala sam se bivšem suprugu zbog toga što sam napravila. Sada smo u boljim odnosima nego što smo bili, a i on je kazao da me neće tužiti zbog nastale štete jer zna da se redovito liječim. Molim vas i da uzmete u obzir da sam neosuđivana i da je ovo bio izolirani incident - kazala je 35-godišnjakinja u obrani u kojoj je  priznala krivnju.

 Sud joj je olakotnim cijenio priznanje , kajanje i žaljenje, korektno držanje pred sudom, što je zaposlena,  majka dvoje djece, što je neosuđivana kazneno, dok joj je otegotnim cijenjena, prekršajna osuđivanost zbog nasilja u obitelji. 

Video: Pronađen skupocjeni Mercedes koji je ukraden umirovljeniku u Zagrebu

Komentara 2

JZ
Jogurt Zbregov
11:20 10.03.2023.

Majka dvoje djece..... ja se iskreno nadam da djeca nisu njoj dodijeljena. Ovakve stvari radi, ranije već osuđivana zbog nasilja u obitelji, liječi se po psihijatru.... stvarno se nadam da djeca nisu njoj dana na brigu.

Avatar R2D2
R2D2
11:20 10.03.2023.

Nije zapalila "njezinom" suprugu, nego svom. Inače, fina neka ženica, prava heroina, zaslužuje ime ulice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije