Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje kriminala u sisku

Ustavni sud odbio tužbu: Ikić Baniček kažnjena s 10.000 kuna jer Uskoku nije predala dokumente

Sisak: Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
12.12.2023.
u 09:13

U ustavnoj tužbi Ikić Baniček je navela da su joj odlukom o kažnjavanju povrijeđena ustavna prava te pravo na pretpostavku nedužnosti. Ustavni sud jednoglasno je odbacio njenu tužbu uz zaključak da ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari

Ustavni sud odbacio je tužbu sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) protiv rješenja zagrebačkog Županijskog suda koji ju je 2021. kaznio s 10.000 kuna jer Uskoku odbila predati traženu dokumentaciju. Županijski sud u Zagrebu kaznio je sisačku gradonačelnicu jer Uskoku nije željela dati podatke koje je tražio da bi istražio sumnje u kriminal u njezinu gradu.

Iz odluke o kažnjavanju gradonačelnice koju je Županijski sud u Zagrebu objavio na elektronskoj oglasnoj ploči doznalo se da da je Uskok dokumentaciju od Kristine Ikić Baniček tražio u sklopu izvida koji su bili tajni. U ustavnoj tužbi Ikić Baniček je navela da su joj odlukom o kažnjavanju povrijeđena ustavna prava te pravo na pretpostavku nedužnosti. Ustavni sud jednoglasno je odbacio njenu tužbu uz zaključak da ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari.

VEZANI ČLANCI:

- Nakon detaljne analize ustavne tužbe i uvida u cjelokupnu dokumentaciju, Ustavni sud ocjenjuje da su istaknuti prigovori očito neosnovani te da konkretan slučaj ne otvara pitanje ostvarenja ustavnih prava podnositeljice. Ustavni sud stoga utvrđuje da ne postoji ustavnopravna bit stvari o kojoj bi Ustavni sud odlučivao - zaključio je Ustavni sud.

VIDEO Plenković objasnio zašto država plaća Boysima jamčevinu i put za Hrvatsku: 'Ovo je proces bez presedana'

Komentara 5

PE
Pendrek57
13:33 12.12.2023.

Osim toga mi nemamo kune vec civiliziranu valutu 💶 Zato molim ne pisite u Kunama.

PE
Pendrek57
12:02 12.12.2023.

Pa drugaricu Icicek Bancicek u Remetinec i baciti kljuc u Savu.

Avatar southman
southman
11:56 12.12.2023.

Ovo je za zatvor ! Kao što bi završio bilo koji direktor firme u HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije