Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2024.

Ustavni stručnjak: 'Ovo nije uobičajeno u zapadnim demokracijama, ali Milanović na to ima pravo"

Zagreb: Peđa Grbin održao izvanrednu konferenciju za medije, pridružio mu se i predsjednik Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.03.2024.
u 16:58

I politički analitičar Maro Alavanja slaže se kako je riječ o političkom presedanu

Državom je u petak poslijepodne odjeknula vijest da će se predsjednik Zoran Milanović kandidirati na parlamentarnim izborima koji će se održati 17. travnja. Stručnjaci i analitičari diljem zemlje čude se njegovom potezu koji podiže brojna pitanja.

Iznenađen je i ustavni stručnjak Mato Palić koji je za 24sata kazao kako se očekivalo da će predsjednik do kraja odraditi mandat od pet godina, no i da mu nikako nije zabranjeno kandidirati se, objašnjavajući da to pravo imaju svi punoljetni građani RH.

"On čak i ne mora podnijeti ostavku, samo ne smije biti potvrđen u Saboru. Dakle, opcija mu je mogla biti i da se kandidira na listi SDP-a, a ako ne uspiju, vratiti se na mjesto predsjednika" objasnio je.

Palić je istaknuo kako je ipak riječ o potezu koji nije uobičajen u zapadnim demokracijama. I politički analitičar Maro Alavanja slaže se kako je riječ o političkom presedanu kojim je SDP "stvorio novi komunikacijski okvir", te dodaje da je sada na potezu HDZ.

VIDEO Milanović šokirao Hrvatsku, izlazi na parlamentarne izbore

Komentara 3

Avatar Crni labud
Crni labud
17:23 15.03.2024.

Kojim zapadnim demokracijama? Pa demokrati nisu u stanju ponuditi pristojnog produkandidata đuturumu Bidenu iako im se smiješi siguran poraz od Trumpa. A ovo što je Milanović napravio je nezabilježeno u povijesti. Od sigurne fotelje on je stavio cijelu političku karijeru na kocku. To treba cijeniti.

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
20:03 15.03.2024.

ni prisega mu nije bila po zakonu, pa mece ni kraj mandata. lik. nije. normalan. shvatite to vise…

Avatar MarkoHR
MarkoHR
18:24 15.03.2024.

Bivši premijer sramotne vlade koja je kroz čitav svoj mandat bilježila samo pad i recesiju u svim gospodarskim pokazateljima, a kreditni rejting države bačen je u smeće... Nakon takvog fijaska i očaja, on još ima obraza baciti se u hitnu akciju spašavanja kolacije, koja se već naveliko raspada, prije nego se uopće uspjela i formirati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije