Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

'Ustaška emigracija' traži formulu ujedinjenja s 'crvenom domovinom'

Hrvati su upali u zamku stereotipa koji su sami o sebi stvorili o “nepismenoj ustaškoj emigraciji” 
i “crvenoj Hrvatskoj”

Komentari 16

BA
barbaizamerike
13:45 24.12.2013.

e moj pavkovicu vratili bi se mi ali nas na svakom kutu cekaju da nas prevare i iskoriste

VL
AS
asi2013
12:57 24.12.2013.

Zelim svim Hrvatima Sretan Bozic i Novu Godinu!

VL
HZ
hrvati-za-dom-spremni
14:41 24.12.2013.

hvala bogu da si se usudija reci pribliznu brojku hrvatske emigracije madaje i ona umanjena za samo 35%posto

VL
AB
abendblatt
10:10 25.12.2013.

Sretan i blagoslovljen Bozic, svim Hrvatima u Domovini i iseljenistvu, kao i svim ljudima dobre volje.

VL
1H
1hrvatska2
17:57 24.12.2013.

Ova hr.vlast uvodi nove ideologije,a ni g.od gospodarstva.Narod ne voli ideologije.Narod stoji po straini,gradjani biraju i imamo sto su izabrali. Nek se sada zale upravi vodovoda i kanalizacije. Cestit Bozic i Sretna Nova Godina svim Hrvatima katolicke vjeroispovjesti!

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:07 26.12.2013.

Kakva "ustaška emigracija"? Budalaštine! Radi se i Hrvatima domoljubima istjeranima iz Hrvatske od strane Srba i komunista.

VL
VA
vadis
20:10 24.12.2013.

Nasolv je dobro pogodjen, stereotip nepismenosti o iseljenistvu a iseljenistvo o crvenima u Hrvatskoj. Potencijal iseljenistva nije iskoristen, najvise radi uskogrudnog mentalitetea u Hrvatskoj koji uglavnom najvise skodi samim Hrvatima u Hrvatskoj. Rat je davno iza nas, treba okrenuti stranicu s pogledom u buducnost. Hrvatska je pobjednik, ali moze pobjeda biti izgubljena ako ne budemo znali oprostiti i krenuti u buducnost tolerirajuci razlicitosti.

VL
VE
velikazmija
11:43 26.12.2013.

crvena domovina je samo dok traje josipović i milanović nema za hrvate crvene hrvatske samo uprava slučajne politike je crvena a to traje samo dok traju oni -onemogućimo im to - na izborima ili izvarednim ili redovnim-

VL
CA
canajrasim
20:04 26.12.2013.

A sto je to ako nije CRVENA Hrvatska ? Niste proveli LUSTRACIJU.Niste procesuirali partizanske zlocine. Stitite ubojice i naredbodavatelje ubojstava preko 100 Hrvata u iseljenistvu,podrzavate laz o Jasenovcu , ne potrazujete 250,000 dokumenata NDH pohranjenih u Beogradu, da tu ne navodim ostalo...

VL
VE
velikazmija
21:26 25.12.2013.

i ovo je udbaško pero ili kočićevo pero-

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
22:12 25.12.2013.

Ustaška emigracija ostatak je eskalacije hrvatsko-srpskih neprijateljstava nastalih zbog nesposobnosti Srbije da vodi Kraljevinu SHS, odnosno kasnije Kraljevinu Jugoslaviju. O tome je vrlo otvoreno pisao i Svetozar Pribićević ne spominjući ustaše (može se naći na internetu). Ako se ustaška emigracijaija sada zaista nastoji povezati s "crvenom" Hrvatskom, onda je to znak njezina sazrijevanja, odnosno priznanja da je ustaški pokret sam po sebi bio pogrešno zasnovan, a pogotovo je bio pogrešan njegov vazalni odnos prema silama osovine. "Ustaška" emigracija more se najprije dokazati tamo gdje živi i djeluje, a to su prvenstveno SAD i Kanada te Australija i Novi Zeland. A dokazat će se tako da pokaže da se može ujediniti ne na ustaškim načelima nego na načelima razvijenih demokracija i to uspješno prenijeti u Hrvatsku! Ovdje su hrvatski "crveni" u prednosti, jer je HDZ ideološki ipak previše blizak ustaškom pokretu pa bi povezivanje ustaškog pokreta s "crnima" tj. HDZ-om i drugim desnim strankama i opet moglo stvoriti privid da se može stvoriti Hrvatska koja će biti umogućnosti da surađuje s modernim demokracijama u svijetu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.