Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGROŽAVAO PROMET

Usred potjere za motoristom od Splita do Šibenika, policajac pao s motora i teško se ozlijedio

Policajac na motoru
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
13.06.2022.
u 17:35

Policijski službenik-motociklist PU splitsko-dalmatinske je tijekom pokušaja zaustavljanja neregistriranog motocikla na području Šibenika pao sa svog motocikla te je toj prometnoj nesreći teško ozlijeđen dok je nepoznati vozač pobjegao", dodaje.

Nesvakidašnja nesreća se dogodila u Šibeniku. Noćas iza 1 sat uslijed policijske potjere za motociklistom, koji je prošao kroz crveno na raskrižju, policiji bježao još iz Splita, došlo do izlijetanja policijskog službenika na motoru te je zadobio teške ozlijede.

Glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić otkrio je detalje nesreće za portal Šibenik.in.

"Jutros, 13. lipnja 2022.godine, oko 00:50, u Splitu, na raskrižju Hercegovačke i Solinske ulice, policijski službenici Postaje prometne policije Split uočili su neregistrirani motocikl koji je prolaskom kroz crveno svjetlo teško ugrožavao sigurnost prometa te su s ciljem njegovog zaustavljanja i sankcioniranja krenuli za njim. Pokušavali su ga zaustaviti uz uporabu zvučnih i svjetlosnih signala, ali se on na izdane zapovijedi oglušio i nastavio vožnju prema izlazu iz grada. U pokušaju zaustavljanja motorista koji je kršio prometne propise priključio se policijski službenik na motociklu te su nastavili slijediti neregistrirani motocikl koji je ponovno prošao kroz više crvenih svjetala, te počinio više prometnih prekršaja i nastavio vožnju cestom D8 preko Trogira, Marine do Šibenika", navodi se u njegovom odgovoru

"O događaju su odmah obaviještena operativna dežurstva PU splitsko-dalmatinske, PP Kaštela, PP Trogir i PU šibensko-kninske, odnosno operativno dežurstvo Postaje prometne policije Šibenik, te su policijski službenici PU šibensko-kninske postavili blokadu koju je vozač zaobišao i nastavio se kretati prema Šibeniku. Policijski službenik-motociklist PU splitsko-dalmatinske je tijekom pokušaja zaustavljanja neregistriranog motocikla na području Šibenika pao sa svog motocikla te je toj prometnoj nesreći teško ozlijeđen dok je nepoznati vozač pobjegao", dodaje.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

"Napominjemo kako su policijski službenici tijekom obavljanja poslova poduzeli sve mjere i radnje na zakonit i pravilan način, a sve kako bi sankcionirali opasna ponašanja u prometu. Međutim, i u ovakvim situacijama policijski službenici uvijek obavljaju poslove rukovodeći se načelom razmjernosti  između povoda i cilja obavljanja poslova čuvajući živote i onih koji ga sami svojim ponašanjem ugrožavaju", naveo je glasnogovornik PU šibensko-kninske.

VIDEO: Zagreb: Autom pokupio tramvajsku stanicu i pješake

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Zbregov
Zbregov
12:29 15.06.2022.

nije trebao piti!

RA
rasturaljka
08:00 14.06.2022.

Nesposobni pajkan. Tip nema ni registraciju , a vjerovatno ni vozacku, dakle neskolovan za voznju, a bolje vozi od skolovanog pajkana. Valjda je pajkan kupio vozacku negdje u bosnoslaviji ili nesto nije u redu sa njegovm skolom.

RA
radolizem
18:52 13.06.2022.

Da sam šef prometne policije nikada svojim ljudima ne bih dopustio potjere iz američkih filmova. Sad je Republika Hrvatska ostala bez skupocjenog BMW-a koji je u totalnoj šteti, policajcu plaćamo 100% bolovanje kao ozljedu na radu, pa ćemo policajcu platiti odštetu. Prvi kriterij mora biti sigurnost policijskog službenika, a tek poslije fore iz američkih filmova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije