Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova kanalizacije

Uskoro započinje realizacija projekta vrijednoga 48,2 mil. €

Željko Sabo, portal
Goran Ferbezar/PIXSELL
03.04.2013.
u 12:12

Radi se o projektu vrijednome 48,2 milijuna eura, ili 362 milijuna kuna, a koji će biti financiran sredstvima EU.

VUKOVAR – U Uredu gradonačelnika Vukovara Željka Saboa danas je potpisano pismo namjere za projekt izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže u Vukovaru i na područjima Općina Bogdanovci, Borovo i Trpinja. Radi se o projektu vrijednome 48,2 milijuna eura, ili 362 milijuna kuna, a koji će biti financiran sredstvima EU.

– To je jedan od sedam prvih projekata na području cijele Hrvatske koji će biti financiran sredstvima EU. Pripreme za realizaciju projekta su trajala dvije godine kada su riješeni i svi imovinsko pravni odnosi. Danas je sve spremno da se može početi raditi. Radi se o projektu koji mora biti završen do 2017. godine i koji će dodatno podignuti kvalitetu života u Vukovaru i okolnim općinama, rekla je direktorica Vodovoda Grada Vukovara Milica Zebec. U okviru projekta biti će 67 kilometara nove kanalizacije dok će drugih 20-ak kilometara biti sanirano. Radit će se i na sanaciji vodovodne mreže, izgradit će se uređaj za pročišćavanje kao i vodo sprema…

- Ovo je veoma bitan projekt za Vukovar ali i cijelu Hrvatsku koji samo još jednom dokazuje da smo spremni za ulazak u EU. Kada je riječ o Vukovaru kroz projekt će se urediti i obaloutvrda uz Dunav ali i izgraditi šetnica od Vučedola do centra grada kao i marina s gotovo tisuću vezova, rekao je Sabo govoreći o projektu. Pismo namjere danas su potpisali i Marijan Gelo, Rade Bosić i Miroslav Palić koji su također izrazili zadovoljstvo skorom provedbom planiranih radova ali i najavili nove projekte s ciljem podizanja razine kvalitete života u ovim općinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije