Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNA PONUDA

Uskoro u Premiumu Večernjeg lista: 4. kolovoza pogledajte 'Nepoznati Tuđman'

franjo tuđman
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
30.07.2015.
u 07:00

Film o prvom hrvatskom predsjedniku objavit ćemo uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odnosno u utorak 4. kolovoza

Film iz Večernjakove kolekcije političkih dokumentaraca "Sasvim nepoznati Tuđman" sada ćete moći pogledati online i to u Premium izdanju Večernjeg lista. Film o prvom hrvatskom predsjedniku objavit ćemo uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odnosno u utorak 4. kolovoza.

Film "Sasvim nepoznati Tuđman" otkriva kakav je uistinu bio čovjek prvi hrvatski predsjednik te niz nepoznatih detalja iz njegove bogate biografije. Njegovi najbliži suradnici iznose niz zanimljivih i do sada nepoznatih detalja o predsjedniku Franji Tuđmanu.

Predstojnik njegova ureda dr. Jure Radić tvrdi da je Franjo Tuđman od njih uvijek tražio da mu dovedu najpametnije ljude iz cijele države i da se nije plašio, kao mnogi drugi, sposobnih i stručnih ljudi. Dapače, želio je biti okružen njima.

Njegov osobni savjetnik dr. Slaven Letica govori o tome kako Tuđman nije želio da se zatvori njegov glavni politički oponent Ivica Račan, a Zdravko Tomac priča kako je od njega Tuđman tražio da nakon povratka iz Beograda zbrine Budimira Lončara. Njegov najdugovječniji suradnik Ivić Pašalić priča kako je predsjednik tjerao svoje suradnike da rade i subotom, a Zdravka Bušić kako je čeznuo za giricama iz Jurišićeve.

>> Tuđman je odbio uhititi Račana iako su ga savjetnici na to nagovarali

>> Velik interes za Večernjakov dokumentarac 'Sasvim nepoznati Tuđman'

Komentara 9

JO
johnxxx
09:42 31.07.2015.

Tuđman je uspio i zato je mnogima trn u oku. Jugoslavija je glavni geopolitički projekt Britanije i Francuske, dvije vodeće političke sile u Europi, a opstanak Jugoslavije podržavale su i SAD i dale Srbima zeleno svjetlo za agresiju na Hrvatsku u nadi da će barem krnja Jugoslavija preživjeti. 1991. nitko u svijetu nije htio raspad Jugoslavije i radije bi je vidjeli kao veliku Srbiju nego u komadima. Uprkos svemu, Tuđman je uspio, pobijedio u ratu i danas postoji Republika Hrvatska i to je glavni razlog zašto se Tuđmana i danas napada. Tuđmanovo djelo nadživjelo je njega samog, pa zato čak i oni koji su tvrdili da je Hrvatska "slučajna država", poput našeg premijera, danas se zaklinju u Tuđmana.

CO
cololonijaK
14:38 31.07.2015.

Eto poceli su se jaljati oni krivo upuceni,neznalive ili provokatori.ma to nje bio rat izmedu njih dvojice,nego je neko nekoga napao pa nemozete sakriti zlocine srbske ,a vi to zelite,

OL
Oldtimer
20:49 31.07.2015.

Dr. Franjo Tuđman je u gotovo nemogućim uvjetima stvorio hrvatsku državu usprkos protivljenju velesila i domaćim neprijateljima. Ne mogu vjerovati koliko tih neprijatelja ostvarenju milenijskog sna Hrvata piše na ovom portalu. Udbašku propagandu su na sreću Hrvati raspoznavali i u najtežim olovnim vremenima; tako će ostati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije