Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Uskoro će nam i zmije izlaziti iz ove šikare koju nitko ne uređuje

ogorceni
MARKO JURINEC / PIXSELL
15.06.2010.
u 15:11

Stanare Aleje kralja Zvonimira u Varaždinu muči golema parcela uz parkiralište hotela Turist, koja je zapuštena već pet godina. U guštiku se nalazi čak i madrac, na kojem spavaju beskućnici.

Uskoro će nam i zmije početi izlaziti iz ove šikare, koju nitko ne kosi i uređuje. To je sramota, odmah uz hotel Turist, što si turisti misle - ogorčena je Antonija Fadljević, stanarka zgrade u Aleji kralja Zvonimira. 

- Počeli su bacati i smeće. Ispod ovog korova dvije su prikolice smeća! Mnogi tu vrše nuždu, ulaze i ljudi sa psima. Čak i klošari obitavaju unutra, ima jedan madrac u guštiku. Kad nema korova, djeca iz ovih zgrada ulaze na taj posjed - dodaje Živorad Vujović, predstavnik stanara druge zgrade u aleji. Trn u oku predstavlja im golema parcela s druge strane ceste, uz parkiralište hotela, na koju je od korova, grmlja i neuređenog drveća teško i pristupiti.

A. Fadljević kaže da je dva puta bila u komunalnom odjelu, a osobno je rekla i gradonačelniku što se događa. Vujović je, kaže, tri puta zvao GRIC, a i Turističku zajednicu, inspekciju i Parkove. Nije pomoglo.

- U komunalni odjel nije dolazio nitko, sve se evidentira. Inače, ta parcela je privatno vlasništvo i grad tu ne može ništa, ni kroz programe košnje. Treba ići na poljoprivrednu inspekciju - kaže Marijan Bakulić, pročelnik komunalnog odjela.

- To nije istina, postoji gradska uredba o redu - odvraća Vujović, dok se A. Fadljević pita kakav je to grad ako ne može naložiti da se nešto uredi. Plaćamo komunalnu naknadu, kažu stanari.

Kako doznajemo, situacija je ovakva već pet godina. Vlasnik, koji živi u Zagrebu, dobio je tu parcelu u postupku denacionalizacije. Postavio je drvenu kućicu u kojoj je prodavao piće, a želio je i brzu hranu, ali mu nije dozvoljeno. U to je vrijeme kosio i uređivao parcelu. Kad mu nije prošla ni ideja da tu uredi kamp, digao je ruke od svega.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franc
17:59 19.06.2010.

Varaždin najuređeniji grad u Hrvatskoj??? Hahahahahahaha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije