Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imovinska kartica

USKOK traži da se bivšem premijeru blokira sva imovina

'09.01.2010., Gajeva, Zagreb - Bivsi premijer dr. Ivo Sanader sa suprugom Mirjanom u setnji sredistem grada. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
Autor
Ivanka Toma
11.12.2010.
u 10:14

Zahtjev da se Sanaderu zabrani raspolaganje svime što je prijavio u imovinskoj kartici podnesen je još u srijedu, odmah nakon što je USKOK donio nalog o provođenju istrage

USKOK je još u srijedu, na dan kada je donio nalog o provođenju istrage protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, zatražio od Županijskog suda u Zagrebu da mu blokira imovinu. Prema našim informacijama, zatražila se blokada baš sve imovine za koju je utvrđeno da je posjeduje.

Praktično je riječ o zahtjevu USKOK-a da se Sanaderu zabrani raspolaganje svime što je prijavio u imovinskoj kartici. Najzanimljivije je svakako suvlasništvo u trima tvrtkama koje je prijavio u posljednjim, nedavnim, izmjenama imovinske kartice u povodu aktiviranja saborskog mandata. Riječ je o tvrtkama Alia savjetovanje i Perbujac te tvrtki Prima Cons registriranoj u Innsbrucku. Prve dvije tvrtke registrirane su u rujnu prošle godine, a u isto vrijeme Sanader je kupio poslovni prostor u kojemu im je sjedište. Riječ je o penthouseu na vrlo atraktivnoj lokaciji, u Šarengradskoj 1, plaćenom čak 900.000 eura. Taj prostor našao se na samome vrhu USKOK-ova zahtjeva za blokadu Sanaderove imovine.

Ako sud udovolji zahtjevu za blokadom imovine, bivši premijer mogao bi biti ograničen i u raspolaganju stanom u Splitu, stanom i garažom u Zagrebu koji su mu upisani kao suvlasništvo sa suprugom, te dva stara automobila.

U imovinskoj kartici bivši je premijer prijavio i ušteđevinu od 281.000 kuna te oko 25.000 eura imovine stečene nasljedstvom. Naveo je i stari podatak – naslijeđenih 105.000 eura. Sve što se od tog novca pohranilo na bankovnim računima također bi moglo biti blokirano.

O pokretninama vrijednim 1,5 milijuna kuna, u koje spada i vrlo vrijedna kolekcija Sanaderovih satova, nismo dobili informaciju. Naime, bilo bi logično da se u sklopu kaznenog postupka kojim se pokušava dokazati da je bivši premijer iskoristio svoju funkciju za stvaranje nelegalnog bogatstva povrat onoga što je oduzeto od javnog dobra nastoji osigurati i stavljanjem šape na vrijedne satove i umjetnine koje navodno također posjeduje.

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
15:31 11.12.2010.

Bogami bice Sanaderovca dobra prilika kad joj suprug zavrsi u prdekani. Pa njoj pripada skoro sve. arheologija je doista unosan i dobro placen posao. Sigurno mu je ona i one rucne urice poklonila.

AV
avanti
14:17 11.12.2010.

zar i grobnicom?!

OK
okokolanaokola
14:50 11.12.2010.

a ono što je na Rošinovo ime?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije