Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HGK-REMORKER

USKOK odustao od kaznenog progona Jadranke Ivčić

Marko Lukunic/PIXSELL
01.12.2021.
u 17:00

U aferi HGK-Remorker, Vidošević i ostali se terete da su iz HGK izvukli oko 35 milijuna kuna

Kada je u srpnju 2015. podignuta optužnica u aferi HGK -Remorker, na optuženičkoj klupi bilo je devet osoba. Prije samog početka suđenja, otpali su Igor Premilovac, Damir Komerički, Vesna Rodić i Jasna Mrakovčić Grubić. Svi su priznali krivnju te su  osuđeni, što ne uvjetne, što na sporedne novčane, što na kazne rada za opće dobro.

Nakon toga, na optuženičkoj klupi ostalo je petero optuženika, predvođenih Nadanom Vidoševićem, a suđenje koje je počelo 2017. sada ušlo u završnu fazu, nepravomoćna presuda će uskoro biti izrečena Nadanu Vidoševiću, Zdenki Peternel, Josipi Mladinov i Jasni Mikić. Što se tiče Jadranke Ivčić, USKOK je nakon provedenog dokaznog postupka odustao od kaznenog progona protiv nje. Ona je bila potpredsjednica Nadzornog odbora Kraša i teretila se zbog nabavke bagera za Vidoševića vrijednog oko 370.000 kuna. No kako je nitko tijekom dokaznog postupka nije teretio, USKOK je na kraju odustao od njezinog kaznenog progona.

U aferi HGK-Remorker, Vidošević i ostali se terete da su iz HGK izvukli oko 35 milijuna kuna. Oni niječu krivnju, no USKOK smatra da je tijekom kaznenog postupka dokazano da su počinili to za što ih se tereti te traže osuđujuću presudu. Fran Olujić, pravni zastupnik HGK, pridružio se završnoj riječi tužiteljstva te je zatražio i da se usvoji njihov imovinsko pravni zahtjev kojim se od Vidoševića traži da nadoknadi 35,4  milijuna kuna za koliko je oštećen HGK. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije