Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi živjeti

Uško spremno uči sve što mu do sada nitko nije pokazao

Usko
Foto: Privatni album
1/8
13.06.2016.
u 20:48

Prema procjenama stručnjaka za ponašanje pasa, s Uškom treba raditi, a već nakon dva tjedna vidljiv je napredak

Ograda boksa mjesecima već dijeli ga od slobode, šetnji i trčanja, od ljudske ruke koju je tek nedavno otkrio.

Gdje je živio prije nego je stigao u sisačko Sklonište za životinje nitko ne zna. Dobio je svoj broj, a volonteri su mu dali i ime. Nazvali su ga Uško, od milja zovu ga Ušac, i od njega, kažu, ne misle odustati.

- On je poseban pas, po izgledu i karakteru. Velik je, ali i velika maza. Voli ljude i veseli se kad dolazimo, toliko da se ne može kontolirati pa njegove puse često završe i masnicom - opisuju volonteri ovog četverogodišnjeg mješanca. S nestrpljenjem dočekuje subote kad ga vode u šetnju, gura glavu kroz rešetke, cvili i plače. I kad dođe njegov red, ne zna što bi od veselja.

Kako bi ga što bolje pripremili za čovjeka koji će u njemu prepoznati energičnog psa punog ljubavi, volonteri su potražili i savjet stručnjaka za ponašanje pasa. Prema njegovim procjenama, Uško nije agresivan već neprilagođen pas. Što znači da s njim treba raditi, treba mu pokazati sve ono što mu do sada nitko nije pokazao. A Uško je spreman učiti, jer već nakon samo dva tjedna vidljiv je  veliki napredak - mirniji je na lajni, sluša što mu se kaže.

No, Uško nema puno vremena, u skloništu je već predugo. Treba mu makar privremeni dom i čovjek koji bi se znao nositi s njegovim trenutnim problemima, koji je spreman raditi s Uškom na njegovom ponašanju, a imat će svu podršku volontera. Za početak traže dom bez djece i drugih životinja.

- Uško to zaslužuje, molimo vas da nam pomognete da ga spasimo i da mu vratimo vjeru u ljude, vjeru u zivot - kažu volonteri. Za sve dodatne informacije možete ih nazvati na 091/92-37-969.

Ključne riječi

Komentara 3

PU
Pulchrum
20:41 16.06.2016.

I začeta djeca žele živjeti, samo ih nitko ne naslikava po novinama i ne piše srcedrapateljske tekstove

Avatar plejer_as
plejer_as
23:43 13.06.2016.

kera od 4 godne nije za ništa drugo nego za lanac i kućicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije