Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNAVLJA SE

FOTO Urušio se zid zgrade u centru Siska: Ozlijeđena dva radnika, jedan teže

Urušio se zid zgrade u centru Siska, ozlijeđena su dva radnika
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/10
19.12.2023.
u 15:28

Ovo je treće veće urušavanje oštećenih zgrada pod kulturnom zaštitom u Sisku u nekoliko mjeseci

Dvoje je radnika ozlijeđeno, od toga jedan teže, prilikom današnjeg urušavanja dijela zgrade u obnovi u samom središtu Siska, na Trgu bana Jelačića. Riječ je o tzv. Tuškanovoj kući, koja je teško stradala u potresu te je pod kulturnom zaštitom i obnavlja se po napucima konzervatora.

Iako je više od polovica ovog objekta uklonjeno, odredbe konzervatora su bile da se očuva pročelje zgrade sa balkonom. I upravo se taj balkon urušio povukavši sa sobom dio zida te skelu na kojoj su se nalazili radnici. Iako se uz samu zgradu nalazi prometnica kojom prolaze automobili srećom tuda u tom trenutku nitko nije prolazio.

VIDEO Urušio se zid zgrade u centru Siska

Zgrada javne namjene je inače od potresa bila napuštena, te dugo vremena izložena atmosferilijama nakon čega je odrađena privremena zaštita objekta, a obnova je krenula prije nekoliko mjeseci. 

Ovo je treće veće urušavanje oštećenih zgrada pod kulturnom zaštitom u Sisku u nekoliko mjeseci. Iako je riječ o središtu grada s velikim pješačkim i cestovnim prometom, a zgrade su se u sva tri slučaja urušile i na prometnice te pješačke staze, pukom srećom do sada nije bilo žrtava.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Strava u Osijeku: Lift usmrtio staricu u staračkom domu

 

Ključne riječi

Komentara 13

TK
tkoznaa
17:49 19.12.2023.

Hermane, gdje je sada Tomašević zajezezno!

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
17:59 19.12.2023.

jel to po konzervatorskom nalogu da se spasi zgrada? pa sto se ovdje ima spasiti...

RS
rasta sev
16:16 19.12.2023.

Ovi naši konzervatori samo rade štetu, ćemu obnavljati starudiju kojoj spasa nema treba sve do temelja porušiti i napraviti novo i čvrsto ovako samo troše novac u ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije