Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNICA EUROPSKE KOMISIJE

Ursula von der Leyen završila u samoizolaciji, čeka rezultate drugog testiranja

FILE PHOTO: The President of European Commission Ursula von der Leyen holds a news conference on the European Union response to the coronavirus disease (COVID-19) crisis at the EU headquarters in Brussels
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 11:15

Predsjednica Europske komisije prošli je tjedan, u ponedjeljak i utorak, bila u Lisabonu gdje je sudjelovala na niz sastanaka s portugalskim dužnosnicima.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je u ponedjeljak da je u samoizolaciji nakon što je potvrđeno da je prošli tjedan bila na sastanku na kojem je jedan od sudionika bio zaražen koranovirusom.

"Obaviještena sam da sam prošli utorak sudjelovala na sastanku na kojem je bila nazočna osoba za koju je jučer test pokazao da je pozitivna na COVID-19. U skladu s pravilima koja su na snazi, ja sam u samoizolaciji do sutra ujutro. U četvrtak je test pokazao da sam negativna na covid-19, a danas sam ponovno testirana", objavila je von der Leyen na Twitteru.

Predsjednica Europske komisije prošli je tjedan, u ponedjeljak i utorak, bila u Lisabonu gdje je sudjelovala na niz sastanaka s portugalskim dužnosnicima.

Taj posjet izazvao je dosta upita o opravdanosti putovanja u Portugal u vrijeme dok se pandemija ne smiruje.

Prošli je tjedan predsjednik Europskog vijeća Charles Michel bio u samoizolaciji, zbog čega je za tjedan dana pomaknut samit čelnika EU-a.

Do sada je već troje članova Komisije bilo u samoizolaciji jer su se našli u blizini zaraženih osoba - izvršni potpredsjednici Frans Timmermans i Valdis Dombrovskis i povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:26 05.10.2020.

Postalo je jako popularno da političari imaju coronu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije