Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONTIRANI PROCES?

Uredništvo 'Braniteljskoga portala' zatražilo hitno primanje kod Plenkovića i Petrova

07.10.2016., Zagreb - Svecani prijem za drzavni vrh i diplomatski kor u Hrvatskom saboru povodom obiljezavanja 25. obljetnice hrvatske neovisnosti. Susret i rukovanje Andreja Plenkovica i Boze Petrova. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
03.03.2017.
u 21:27

'Želja nam je da vas informiramo argumentirano s dokazima o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenog progona osnivača i bivšeg glavnog urednika Braniteljskog portala g. Mladena Miloševića i njegove neuobičajeno brze istrage'

Uredništvo Braniteljskoga portala uputilo je u petak navečer otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskoga sabora Boži Petrovu i predsjedniku Hrvatske vlade Andreju Plenkoviću u kojem traži da ih prime najviši predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, kako bi ih dokazima izvijestili "o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenoga progona osnivača i bivšega glavnog urednika Braniteljskog portala Mladena Miloševića.

Želja nam je da vas informiramo argumentirano s dokazima o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenog progona osnivača i bivšeg glavnog urednika Braniteljskog portala g. Mladena Miloševića i njegove neuobičajeno brze istrage te prvo i drugostupanjskog postupka na sudovima, prekidanja liječenja i pozivu na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 22 mjeseca.

Članovi uredništva napominju kako se o postupku protiv Miloševića i Hrvatski helsinški odbor (HHO) koji je, kako navode, prateći sudski proces ustanovio da su Mladenu Miloševiću kršena osnovna ljudska prava, a uvidom u spise zaključio kako se radi "o vrlo suspektnom suđenju koji montirani politički progon".

Uredništvo smatra kako se "najvjerojatnije radilo o politički montiranom procesu prethodne vlasti". Slučaj kaznenoga progona Miloševića i djela koja su mu se stavljala na teret gotovo u svim elementima istovjetna su, samo što su minorna u usporedbi sa nalazima državne revizije koja je nedavno provedena u HAVC-u te je u medijima i politički podigla golemu prašinu.

Potpisnici pisma navode kako se oni kako članovi "uredništva Braniteljskog portala kojima je 'Puk o Film' 1991. godine na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku, obraćaju bez ikakvih ultimativnih zahtjeva.

Potpisnici otvorenoga pisma - jedan od zapovjednika obrane Vukovara Ivica Arbanas, načelnik stožera 17. pukovnije Sunja Ivica Pandža – Orkan, zapovjednik 115. imotske brigade HV-e Ante Katić-Jeri, zapovjednik bojne 1. gardijske brigade Tigrovi Ilija Vučemilović, zapovjednik 7. domobranske pukovnije Darko Banić, zapovjednik satnije imotske bojne 4.gardijske brigade Boris Klapirić –Boća, zapovjednik bojne 7. gardijske brigade Stevo Šimunović – Stiv, Ante Reljanović - Badžo iz Diverzantskoga voda 113. i 142. brigade, zapovjednik 142. drniške brigade HV-e i zamjenik zapovjednika OG  Sinj Roko Mijić,  ratni zapovjednik Vojnog središta za obuku "Petar Berisavić" Branimir Petričević – Iso i pripadnik HOS-a te vukovarski dragovoljac Damir Markuš - Kutina.

>> Obljetnica brigade koja je pružila prvi otpor: 'Nitko ne može reći da je rat u BiH počeo u Sarajevu'

>> 'Molimo se za pokoj pripadnika HVO-a i svih žrtava, bez obzira na narod i vjeru'

Komentara 7

PI
pinkec
02:29 04.03.2017.

Izgleda samo nas može spasiti "Hrvatska Katolička Stranka", koja čeka da se formira!

TW
TWITOIST
23:41 03.03.2017.

Kad je Plenkovic odgovarao Stazicu u vezi ministra Barisica,danas je isto odgovorio Maras Bulju kad mu je odgovarao na repliku.Naime radi se o ''usmenom plagijatu'' skoro od rijeci do rijeci izgovorio je Bulju ono sto je Plenkovic rekao Stazicu.

KA
kajinx
00:30 04.03.2017.

Braniteljski portal, osnujte Hrvatsku Katoličku Stranku i preuzmite vlast . Ima nas 90% i svi ćemo vam dati glas na svim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije