Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak na šalter

Uređaj za ispis europske zdravstvene iskaznice već se pokvario

europska iskaznica
Foto: VL
Autor
Valentina Weisner Mijić
17.11.2015.
u 00:15

Umjesto da iskaznicu dobiju učas, građane dočekuje blokirani "redomat". Uređaj će biti u funkciji u srijedu, obećavaju u HZZO-u

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje objavio je nedavno da će njegovi osiguranici odsad u četiri hrvatska grada, u Zagrebu, u Splitu, Rijeci i Osijeku, moći u roku od pet sekundi dobiti europsku karticu zdravstvenog osiguranja na "redomatima". Bez čekanja, dovoljno je umetnuti zdravstvenu iskaznicu u uređaj radi identifikacije i povlačenja podataka.

No usluga je već sad izvan funkcije: u zagrebačkoj ispostavi HZZO-a u Jukićevoj ulici jučer je "redomat", umjesto iskaznica, izbacivao obavijest da je – usluga nedostupna. Službenik na infopultu objasnio je da je u uređaj ugrađen neadekvatan "disk" zbog kojeg ga je, nakon što izradi po pet ili šest iskaznica, potrebno resetirati te bi pored automata stalno trebao stajati netko tko bi to činio. Umjesto toga, stavili su obavijest da je u kvaru. Na naš upit o kakvim je problemima riječ i tko će snositi štetu popravka uređaja – HZZO ili isporučitelj usluge, u HZZO-a su potvrdili tehničke poteškoće.

– Na žalost, automat postavljen u Jukićevoj 12 trenutačno ima onemogućenu funkciju izdavanja EU kartica. HZZO je o tome već obavijestio građane putem svoje web-stranice http://www.hzzo.hr/obavijest-osiguranicima/. Dobavljač uređaja o svom trošku radi na otklanjanju problema te vjerujemo da će do srijede automat biti popravljen – objašnjavaju u HZZO-u. Ispričavaju se osiguranicima koji su došli na tu lokaciju i poručili im da EU iskaznicu mogu zatražiti kao i do sada, putem zahtjeva na šalteru, ili koristiti automat na lokaciji u Klovićevoj 1 u Zagrebu koji normalno radi.

>>Europska kartica zdravstvenog osiguranja bez čekanja na redomatima HZZO-a

Komentara 1

BJ
Bjelovar112
04:53 17.11.2015.

dobro ako je pod garancijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije