Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR NA KRITIKE

Cerarev ured o incidentu na presici: 'Nacionalnost novinara nije igrala nikakvu ulogu'

Miro Cerar
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
14.08.2015.
u 21:07

U uredu tvrde da su na presici bila predviđena samo dva novinarska pitanja

Ured slovenskog premijera Mire Cerara odgovorio je na kritike zbog neodgovaranja na pitanja hrvatskih novinara na konferenciji za medije o Arbitražnom sudu.

"U interesu je arbitražnog postupka, ali i odnosa među državljanima obje države, da se informacije u javnosti predstavljaju cjelovito, bez obmanjivanja i nepotrebnog uznemiravanja", navode u Cerarevom uredu, prenose Slovenske novice.

U uredu tvrde da su na presici bila predviđena samo dva novinarska pitanja te da kod novinara koji su postavljali pitanja nacionalnost nije igrala nikakvu ulogu, kao i da je Cerar svojom izjavom o arbitražnom sporu ionako odgovorio na sva možebitna pitanja novinara.

Cerarev potez na presici, podsjetimo, osudio je i HND, iz kojeg su jučer izvijestili da su reporteri HTV-a te zagrebačkih ureda Al Jazeere Balkans i TV N1 unaprijed poslali pitanja, kao što se od njih i tražilo, ali su pravo na odgovor dobili samo novinari TV Slovenije i POP TV-a. Odgovor nije dobila čak ni novinarka Slovenske tiskovne agencije.

>> HND o Ceraru: Zabrana postavljanja pitanja napad je na javni interes

Komentara 15

DG
damir.geo
21:20 14.08.2015.

Ovi Slovenci svakim novim postupanjem oko arbitraze koja vise ni ne postoji ukopavaju se sve dublje u svoje lazi. Vise ni sami ne znaju kako seniz te mreze lazi iskobeljati.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:25 14.08.2015.

Nitko ne piše da je Cerar danas kao u službenom posjetu Crnoj Gori s kojom isto imamo granični "problem"...odjednom se zapadnoorijentirani Janezi okreću Balkanu i svi su im prijatelji osim Hrvatske..

Avatar Hazl113
Hazl113
21:26 14.08.2015.

Kako ste vi novinari bedasti i naivni. Treba Sloveniju i Slovence ignorirat kao da ne postoje, a vi tamo došli samo radi tiraža. Neka se vade iz blata kojeg su sami napravili mada je i njima jasno da od toga neće biti ništa, a to će uskoro doznati od Njemačke i Francuske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije