Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Upravitelj braniteljske zadruge osumnjičen za pronevjeru novca

'otvoreno....zagreb...........29.03.2005. ilustracija za novac , hr kune foto: IGOR KRALJ'
'igor kralj'
02.02.2011.
u 22:17

Novac prikupljen u zadruzi osnovanoj u Hrženici, u Varaždinskoj županiji, trošio se, tvrdi Kolarek, na opremanje i vođenje objekata

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv Ivana Kolareka (55) iz Preloga zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Sumnjiči ga se da je u 2007. i 2008. godini kao upravitelj jedne braniteljske zadruge s računa zadruge neovlašteno podizao novac i zadržavao ga za sebe te da je uzimao dnevne utrške iz ugostiteljskog objekta u najmu. Tereti ga se da se na štetu zadruge protupravno okoristio za ukupno 409.880 kuna! Ivan Kolarek, poznat pod nadimkom Curica, kaže da nije kriv.

- Toliko novca nikad ni nismo imali na računu zadruge - kaže. Novac prikupljen u zadruzi osnovanoj 2006. godine u Hrženici, u Varaždinskoj županiji, trošio se, tvrdi, na opremanje i vođenje objekata te zapošljavanje branitelja. Dodaje da su zadrugari uredili stari veterinarski punkt u Hrženici, a imali su u najmu u ugostiteljski objekt u Šenkovcu.

- Novac zadruge investirali smo u te objekte. Imali smo i 20 hektara poljoprivrednog zemljišta - tvrdi Kolarek, oko koje se vežu razne kontroverze. Odbija govoriti čime se bavi, navodeći da su to - tajni podaci. Tvrdi da ima čin pukovnika koji je zaradio u Domovinskom ratu. Besplatno je dijelio ulaznice za Snježnu kraljicu na Sljemenu, a nekim svojim kanalima uspio je nabaviti i karte za utakmice hrvatske reprezentacija na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj. Često ga se može vidjeti na važnim skupovima i manifestacijama u Zagrebu, nerijetko u samoj blizini državnih ministara. Hvalio se da ima dobre veze pomoću kojih je, kaže, pomogao mnogim Međimurcima.

Zanimljivo je i da je 2002. godine prijavljen zbog lažnog predstavljanja. Kako je izvijestila policija, uz pomoć službene značke Vojne policije ušao je bez plaćanja na stadion u SRC-u Mladost na kojem su igrali Hajduk i Čakovec. Kad god netko iz Vlade dođe u Međimurje, Kolarek je uvijek negdje u blizini. Prije nekoliko godina izabran je za upravitelja braniteljske zadruge Agro - Drava, registrirane za proizvodnju, ekološku proizvodnju i razvoj u poljoprivredi, stočarstvu te voćarstvu. Ta se zadruga našla i na popisu korisnika poticaja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja. U Šenkovcu je Kolarek vodio restoran koji je Državni inspektorat zatvorio na određeno vrijeme zbog kršenja zakona o radu.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
07:25 03.02.2011.

hehehehe još jedan KRADEZENJARA hehehehehe

GA
garfild58
07:41 03.02.2011.

Dal se može pročitat u novinama koji dan da nije ukraden novac,da se ne pere lova,danema krađe,ebote ovo je gore nego texas, užas

LE
leptirica11
08:09 03.02.2011.

aiborne@ moj ti je savjet da probaš sad,opet i ponovno...i uradi to anonimno iako će on znati vjerovatno tko je,tako ćeš izbjeći kaznu za klevetu...ja ju nisam izbjegla ali isplatilo se,onaj ko je meni smetao u buksi je... pokušavaj i to prijavljuj na sve strane i nemoj pri tom paziti ni na regije,samo neke institucije alarmiraj,ma gotovo nasumce...i naićeš negdje i na ČOVJEKA! tako sam i ja prije a da ne bi sad,kad su napokon krenule velike čiste,zahvaljujući čemu i kome neznam,ali slutim...ali nije važno,važno je da se i naš glas čuje. samo moraš biti uporan a i strpljiv jer kao što se vidi prednost imaju velike ribe zatim dolaze one male ribice,koje su nam zagorčavale živote,drsko i bezobrazno uz to-prljavo!jer su nama ruke bile vezane,sad nisu i iskoristite to-moj narode!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije