Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni plakat

Uprava koprivničkog poduzeća Trg morala bi biti smijenjena

Martina Golčić
Marijan Sušenj/PIXSELL
07.02.2013.
u 11:00

Reklamirali saunu i bazen sloganom: Ja biram provjereno, a ti? - očita aluzija na SDP-ovo vladanje Koprivnicom 12 godina

Uprava poduzeća Trg, koje upravlja koprivničkim bazenskim kompleksom Cerine, a u stopostotnom je gradskom vlasništvu, poslala je dodatno objašnjenje o tome zašto je za svoju novu reklamnu kampanju na veleplakatima odabrala upravo slogan “Ja biram provjereno, a ti?” te je bacila rukavicu u lice svima koji vide da je riječ o predizbornoj kampanji u korist SDP-a, stranke koja već godinama drži vlast u Koprivnici i kontrolira tvrtku Trg.

Odjel marketinga

Objasnili su kako je njihov odjel marketinga dobio naputak (ne piše od koga) da slogan bazira prema točno određenim zahtjevima - da “garantira kvalitetu usluge koja se naslanja na dosadašnju provjerenu kvalitetu, što potvrđuje 3000 članova naših centara i naših redovitih korisnika.”

Iz Trga ponavljaju da kampanja nema nikakve veze s politikom te bacaju rukavicu: “Ako smo izazvali neku sumnju, molimo vas da nam argumentima ukažete čime smo to učinili.”

E, pa dobro, ukratko ćemo, pučkoškolski, objasniti zbog čega se reklamna kampanja za gradske bazene sa sloganom “Ja biram provjereno, a ti?”, koja se pokreće tri i pol mjeseca prije lokalnih izbora, ne može doživljavati nikako drugačije nego kao prikrivena promidžbena kampanja u korist stranke koja, provjereno, Koprivnicom vlada 12 godina.

Skriveni motiv

Ako već tvrtka u gradskome vlasništvu uoči izbora bez nekakva nasušno potrebnog povoda iznebuha ide pokretati reklamnu kampanju, onda mora biti iznimno oprezna upravo kako se ta kampanja ne bi vezala uz predizbornu kampanju njihovih političkih šefovima. Drugim riječima, ako nemate skrivenih motiva, ako vam je doista stalo samo reklamirati tvrtku, onda ni u kom slučaju u sloganu nećete koristiti izvedenice riječi “birati” ili “glasati”. To je jasno i maloj djeci.

Jedino je sada otvoreno pitanje jesu li u Trgu dobili nalog od gradskih otaca da rade takvu svinjariju ili su se toga sami sjetili, kako bi se umilili vlasti.

U prvome slučaju riječ je o kaznenome djelu, a u drugome o dovoljnome razlogu da uprava Trga trenutačno bude smijenjena.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mate112
mate112
12:02 07.02.2013.

ja biram nešto novo, jer od ovog provjerenog i nezaposlenosti mi se se**

GL
glaskc
12:13 07.02.2013.

Ako Martina hoće pomoći svojoj gradonačelnici - mentorici najbolje da sama da ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije