Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže rashlađenje

Upozorenje za cijelu Hrvatsku: Grmljavinska nevremena, moguće velike štete i poplave

Jaki kratkotrajni pljusak poplavio ceste u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
14.08.2018.
u 09:24

Upozorenja nema jedino za dubrovačku regiju gdje se očekuje sunčano vrijeme s temperaturama do 32 stupnja Celzijeva

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena koje bi moglo zahvatiti gotovo cijelu Hrvatsku, a najgore će biti u splitskoj regiji za koju su najavljena jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu.

– Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – upozorava Meteoalarm.

Upozorenja nema jedino za dubrovačku regiju gdje se očekuje sunčano vrijeme s temperaturama do 32 stupnja Celzijeva.

Foto: Screenshot/reuters

Kako najavljuje Državni hidrometeorološki zavod, u većini Hrvatske danas će biti promjenjivo i manje vruće. Kiše i grmljavine mjestimice će biti već u od jutra na sjevernom Jadranu, u zapadnim kopnenim te osobito gorskim krajevima, od sredine dana i drugdje.

Pljuskovi mogu biti i izraženiji praćeni prolazno pojačanim vjetrom. Najviše sunčanog vremena bit će na istoku i osobito krajnjem jugu. Slab do umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak, mjestimice s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31°C, na istoku i jugu malo viša.

Sutra će pak biti promjenljivo uz mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom, još tijekom noći u zapadnijim područjima, do sredine dana na istoku i u gorju, a u Dalmaciji i poslijepodne. Sa zapada postupno razvedravanje sredinom dana.

Vjetar na kopnu uglavnom slab sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim i olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a na Jadranu od 18 na sjevernom do 25°C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30°C.

Jaki kratkotrajni pljusak poplavio ceste u Rijeci
1/10

 

Komentara 10

DU
Deleted user
11:07 14.08.2018.

Mogućnost nevremena je toliko ista kao da ga i neće biti! Mnogo smo se puta uvjerili kako problematiku vremena prepoznaju naši meteoroloti!? Po njima bi i Panonsko more moglo nastati ponovo!? Iako postoje pregledi satelitskih slika, nadalje slušamo "čudne izvještaje", ali opet može doći uvijek do jakih ne vremena naročito iza visokih temperatura ljeti!? Dali još uopće imamo protugradnu obranu!? Važno je da imamo stare avione!? Ti valjda još mašu krilima tako su stari!?😂

NE
Nepoželjna
12:20 14.08.2018.

Konačno malo osvježenja..dosta je bilo vrućine.

M3
Miške 3
12:17 14.08.2018.

I pri nas je počelo cureti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije