Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE PANDEMIJE
Povratak na članak

Upozorenje WHO -a: Prijeti globalna kriza mentalnog zdravlja

Dosadašnja istraživanja već pokazuju utjecaj pandemije na globalno mentalno zdravlje. Psiholozi navode da je zabilježen porast broja anksioznih i depresivnih u više zemalja

Komentari 4

Avatar JenniferHM94
JenniferHM94
17:31 14.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

VL
DU
Deleted user
15:34 14.05.2020.

Kada ljude izdrilaš da moraju kupovati i što treba i što ne treba, da stanuju po nekakvim škatuljama u kojima se jedva okrenu, da ovise o mjesečnom primanju koje im omogućava da žive od prvog do prvog svaki poremećaj toga ritma dovodi do mentalnog oboljenja.

VL
Avatar CarolEY94
CarolEY94
09:29 14.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​kis︆︅​s​t​o​k​.​c​o︆︅​m

VL
SI
sisavac
08:33 14.05.2020.

ja to vidim već 30 godina. taj mentalni pad kod ljudi. napadom na irak 91-e godine uz medijsku pompu i podršku, uz skrivanje pravih razloga napada, a bez reakcije osude i kazne za agresore (amerika + 'saveznici'), svijet je pao, mentalno posebno. upleli su se u sukob dviju zemalja oko nepodijeljenog teritorija bogatog naftom. kad se nije tada kaznilo agresore, otvorila su se vrata pakla, u kojem su stradali hrvati, bosanci, kasnije albanci, pa zadnji i sami srbi. otvorili su se stari sukobi po africi, uništila kakva takva državna uređenja i sustavi, stvorilo se plodno tlo (u pustinji!) za terorizam, esktremizam. kad smo dopustili da nas političari godinama vozaju, da nas zadužuju za nekoliko generacija, da ih nismo u stanju na izborima kazniti, da oni donose odluke bez našeg dopuštenja o ulasku u nove zajednice, pustili smo ih da osnivaju raznorazne agencije u koje zapošljavaju svoje stranačke pobočnike, na jako dobro plaćena radna mjesta... dozvolili smo im da njih par donosi odluke na nađu štetu, s kojima se ne slaže ogromna većina, ali taj naš stav guše jer oni rade na poštivanju različitosti, sprečavanju diskriminacije, a ujedno time uvode nove još teže i veće nepravde. silnim zaduživanjima su stvorili dojam napretka, jer imamo bolje aute, stanove, putujemo... a sve to na dug. i to se proglašava normalnim, poželjnim. ali dug se treba vratiti. novim zaduživanjem? ima li tomu kraja? nema. who, kasniš, pun si birokrata. depresija? uzrok je..? mediji!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.