Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iduća tri dana

U Zagrebu se čuo glasan prasak, MORH najavio probijanje zvučnog zida: 'Skoro sam pala sa stolca'

Knin: Prelet Migova izna Knina tijekom središnje svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.04.2023.
u 12:59

Tijekom provedbe planiranog leta i zbog probijanja zvučnog zida očekuje se pojačana buka te se građane moli za strpljenje i razumijevanje, javljaju iz MORH-a

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u utorak 25. travnja od 12 do 16 sati, u srijedu 26. travnja od 10 do 16 sati i u četvrtak 27. travnja od 10 do 16 sati provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, objavio je ovog utorka u priopćenju MORH.

Naime, oko 12.40 sati došlo je do kratkotrajne buke nalik na eksploziju u Zagrebu, što je uznemirilo brojne građane. Ipak, pretpostavlja se kako je riječ o probijanju zvučnog zida.

– Skoro sam pala sa stolca – komentirala je jedna Zagrepčanka.

Inače, planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području 6 županija: Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

>> VIDEO Munja u SAD-u proizvela tvar dosad nikad viđenu na Zemlji

 

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
15:06 25.04.2023.

Uza sve novomilenijske hrvatske političare, posljednjih četvrt stoljeća, i sve njihove "aktivnosti" i "sposobnosti", dečki još uvijek probijaju zvučni zid na zrakoplovima koje je nabavio Gojko Šušak, a Tuđman dogovorio! A i najvjerojatnije iz Rusije, sređen u Baranovićima, Bjelorusija...

NN
novo nenormalni
13:38 25.04.2023.

i kako je završio ovaj skori pad sa stolice i kakve veze ima sa probijanjem zvučnog zida, ne piše članku?

DI
dino85
14:59 25.04.2023.

Pa ovo nije normalno da cijelo vrijeme s 2 krntije iznad jednog milijunskog grada probijaju zvučni zid. Zar to naš predsjednik vlade nečuje, zar se nema dovoljno goriva za dolet iznad našeg dijela Jadrana. Ovo je stvarno prkošenje i igra sa sudbinom građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije