Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đurđevac

Upali ženama u kuću, uporabili silu i ukrali novac, mobitel i nakit

razbojnistvo
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
13.11.2014.
u 14:00

Koprivničko-križevačka policija zabilježila je 23 razbojništva od 2011. godine do ovog u Đurđevcu, a nisu riješena tri slučaja

Uobičajeno predvečerje u ponedjeljak se dvjema ženama u Đurđevca pretvorio u noćnu moru.

Uputili prijetnje

Dvojica zasad nepoznata počinitelja između 17.30 i 18 sati upala su u obiteljsku kuću te uz upotrebu fizičke snage i prijetnju izvršili razbojništvo nad 57 i 73-godišnjakinjom. Ukrali su nakit, mobitel i novac, oštetivši vlasnice za više tisuća kuna. Doznajemo da je starija žena udomljena kod 57-godišnjakinje.

Glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek u fazi istrage nije mogao više govoriti o detaljima slučaja, ali istaknuo je da su žene kazneno prijavile razbojnike i da se intenzivno traga za počiniteljima.

Ako je suditi po statistici, vrlo su male šanse da se izvuku i ne budu privedeni pred lice pravde.

Prema policijskim podacima, u Podravini i Prigorju, do ovog slučaja u Đurđevcu, ove godine zabilježeno je ukupno pet razbojništava i svih pet je dosad riješeno. Dakle, policija je vrlo kratkom razdoblju pronašla počinitelje.

Pljačka Auro domusa

Prošle godine ostao je samo jedan nedovršen slučaj, otkrio nam je Laljek.

Radi se o pljački poslovnice za otkup zlata i srebra Auro domus na Trgu bana Josipa Jelačića u Koprivnici, koja se dogodila usred bijela dana, oko 14.20 sati, 17. srpnja. Podsjetimo, pod prijetnjom vatrenim oružjem od djelatnice poslovnice razbojnik je uzeo znatnu količinu novca. Na sreću, ozlijeđenih nije bilo, ali počinitelj je uspio pobjeći, iako je policija napravila punktove na izlasku iz grada. O razbojniku se zna da je star između 20 i 25 godina, visok je oko 180 centimetara i u to vrijeme bio je normalne tjelesne građe.

Na području županije lani je bilo ukupno četiri razbojništava, duplo manje nego 2012. godine, a 2011. godine bilo je šest razbojništava. Svake godine po jedan slučaj nije riješen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije