Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u zagrebu

Upali mu u stan, vezali ga i iz auta mu ukrali 300.000 kuna

'22.07.2012., Zagreb - Iz automobila na Borovju jucer ukradeno 300 tisuca kuna. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL'
'Grgur Zucko/PIXSELL'
22.07.2012.
u 13:23

Nakon što ih je pustio u stan napadači su Boru B. zavezali i tražili ključeve automobila. Policija još uvijek pokušava odgonetnuti zašto je toliki novac držao u svom automobilu

Boro B. (56), čini se, blizu sebe voli imati mnogo gotovine. Tako je u subotu ostavio čak 300.000 kuna u svom nissanu, parkiranom točno ispod njegova prozora na Borovju! Dvojica razbojnika, koja su tom informacijom vjerojatno raspolagala, ušla su mu u stan na prvom katu zgrade oko 17.30, zaprijetila mu nožem, zavezala ga za stolac i uzela mu jedino ključeve terenca iz kojeg su potom ukrali novac i pobjegli.

Jako uzrujan

Tko su oni i kamo su otišli s lako “zarađenim” novčanicama, trenutačno pokušavaju dokučiti policijski istražitelji. Boro B. danas je iz razumljivih razloga bio jako uzrujan, a za sve što se dogodilo okrivio je novinare.

– Stavili ste me u novine kad sam bio u pritvoru i zato su došli! – povikao je s balkona.

Mediji su se, naime, koncem 2011. zainteresirali za njega nakon što je u remetinečki pritvor sa sobom ponio ni manje ni više nego 160.000 eura!

Iza rešetaka je Boro B. tada završio jer je ubojstvom prijetio supruzi M. B. Kada ga je prijavila policiji, džepove je napunio novčanicama kako mu ih supruga ne bi uzela za vrijeme dok je u Remetincu. Pravosudnim policajcima koji su ga primili u zagrebačkom zatvoru trebalo je poprilično vremena da popišu serijske brojeve svih novčanica nađenih kod Bore B.

Jer osim 160.000 eura, imao je i 12.000 kuna, ali je policajcima navodno rekao da se “ne zamaraju tom sićom”.

Boro B., barem donedavno, bio je član HDZ-a, a inače se bavi građevinom. Terenac nissan x-trail registriran je na firmu Instal-prom čiji je osnivač, a direktorica njegova supruga.

Novosagrađena zgrada

Prema podacima Poslovne Hrvatske formalno je sjedište firme bez internetske adrese u zagrebačkoj Dubravi. No, stanari te ulice tvrde da na tom kućnom broju nema nikakve firme. Ime tvrtke stoji, međutim, na vratima stana na Borovju gdje Boro B. odnedavno živi u novosagrađenoj zgradi. Boro B. prije je bio i direktor građevinske tvrtke Gradnja trgovina, koja je u likvidaciji.

Ključne riječi

Komentara 21

TH
thekurcula
14:01 22.07.2012.

Spisak ulica se može proširiti i ulicom maršala Tuđmana ali i pukovnika Gotovine. Mislim, u naselju gde neko, u 21. veku, drži 300 000 kuna u automobilu a neko drugi to opljačka, sasvim lepo pristaju ta imena iz 30-ih godina XX veka.

CH
chemica
14:27 22.07.2012.

Pustio ih je u stan da ga orobe i još je držao 300 iljadarki u automobilu. Može li se biti toliko malo pametan? Sumnjam.

DU
Deleted user
13:45 22.07.2012.

primjeren je naziv ulice, trebalo bi u blizini organizirati i ulicu ala caponea, a također sačuvati mjesto i za ulicu pukovnika ive sanadera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije