Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI USTAVNI SUD:
Povratak na članak

Unuk posljednjeg habsburškog cara mora iz imena izbaciti "von"

Unuk posljednjeg habsburškog cara mora izbaciti iz svog obiteljskog imena plemićku titulu "von", presudio je austrijski ustavni sud, a odluka je objavljena u utorak.

Komentari 9

JB
Jandref_Briselionovič_Plenjinj
18:17 05.11.2019.

Sad namjerno podvostruči von... Karl von von Habsburg.

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
18:11 05.11.2019.

Kod nas na webu postoji stranica pazi sad: plemstvo hr, gdje se pojedini građani RH predstavljaju kao nekakvi "plemići"...te likove bi isto trebalo poslati na hitan medicinski pregled, titule ne treba im oduzeti jer su oduzete najkasnije 1945, pa pošto smo svi ravnopravni u RH trebalo bi ih opaliti po džepu, ali pošteno.

VL
OO
oo8787
23:58 05.11.2019.

Austrija je još jedan primjer zemlje u kojoj se guši sloboda govora i izražavanja

VL
Avatar razmaknica
razmaknica
01:15 06.11.2019.

Zanimljivo kriva valuta ...pa ništa od obveze plaćanja,,, U RH je onda zgodno pogledati "Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira" u kojemu su dan danas kazne izražene u njemačkim markama DEM.... a ti nemoj platiti kaznu :) link:k: https://www.zakon.hr/z/279/Zakon-o-prekr%C5%A1ajima-protiv-javnog-reda-i-mira

VL
ZA
zaki55
04:36 06.11.2019.

Još jedan niškoristi kojega neki u Hrvatskoj slave iako je njegova obitelj stotinama godina upropaštavala naš narod. Od ubojstva Zrinskog i Frankopana, preko izdaje Nikole Šubića Zrinskog, predaje Hrvatske Mađarskoj pa sve do tjeranja hiljada Hrvata u suludi rat 1914 godine. Nikakav "von".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.