Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na 300 ljudi

UN povećava broj promatrača u Siriji i šalje misiju u Homs

Večernji list
21.04.2012.
u 18:10

U međuvremenu, piše Reuters, petak je obilježio novi val prosvjeda diljem zemlje u kojima su mirnim putem oponenti od Bashara al-Assada još jednom tražili da odstupi s vlasti.

Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je odluku da će povećati broj stranih promatrača u Siriji pa bi on u sljedeća tri mjeseca trebao narasti na 300, prenosi BBC.

Odluku je jednoglasno donijelo 15 članova Vijeća, a potvrđeno je i da će promatrači po prvi put posjetiti glavni grad Homs kako bi nadgledali sukobe između vladinih i pobunjeničkih snaga. Posjet je to koji dolazi u trenutku zatišja njihovih aktivnosti, odnosno nakon bombardiranja pobunjeničkih položaja.

U međuvremenu, piše Reuters, petak je obilježio novi val prosvjeda diljem zemlje u kojima su mirnim putem oponenti od Bashara al-Assada još jednom tražili da odstupi s vlasti.

Sirijci napominju kako je misija UN-a posljednja nada da se izbjegne civilni rat u zemlji.

Ključne riječi

Komentara 3

NT
N.T.P.
18:22 21.04.2012.

UN povećava broj promatrača u Siriji i šalje misiju u Homs .. Zašto UN ne kontroliše ko finansira pobunjenike u Siriji. Jer da je to kontrolisala i sprečila, nebi trebača da šalje pomatreče

OB
-obrisani-
23:21 21.04.2012.

Neka pošalju promatrače u Bahrein i Katar .

Avatar intimus500
intimus500
08:43 23.04.2012.

+ - 21.04.2012. u 23:21h Larissa je napisao/la: Neka pošalju promatrače u Bahrein i Katar . ------------ bili su na utrci F1 ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije