Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirija odobrila

UN-ov tim stručnjaka za kemijsko oružje na mjestu napada u Siriji

'ATTENTION EDITORS - VISUALS COVERAGE OF SCENES OF DEATH AND INJURY  A man holds the body of a dead child among bodies of people activists say were killed by nerve gas in the Ghouta region, in the Dum
Reuters/ PIXSELL
26.08.2013.
u 07:48

Tim bi trebao obići mjesto napada u predgrađu Damaska u kojem su sirijske snage navodno upotrijebile kemijsko oružje

UN-ov tim stručnjaka za kemijsko oružje danas bi trebao obići mjesto napada u predgrađu Damaska u kojem su sirijske snage navodno upotrijebile kemijsko oružje. Time bi službeno trebala početi istraga svjetske organizacije koju su tražile mnoge zemlje.

U priopćenju kabineta generalnog tajnika UN-a Ban Ki Moona navedeno je da su sirijske vlasti obećale da će poštivati prekid vatre u istočnim predgrađima Damaska dok timovi UN budu izvodili \"aktivnosti za utvrđivanje činjeničnog stanja\", prenosi Reuters.

Sirija je jučer odobrila inspektorima UN-a da posjete predgrađe Damaska gdje je u napadu u srijedu navodno korišteno kemijsko oružje i odmah započne istragu.

Sporazum je postignut unatoč činjenici da je ranije tijekom dana sirijski ministar informiranja, Omran Zoabi rekao da će Damask surađivati \"značajno i transparentno\" s UN-ovim istragama, ali neće dopustiti da bilokakvu \"inspekciju koja će ugroziti nacionalni suverenitet\".

Nešto ranije, američki ministar obrane Chuck Hagel rekao je da je Pentagon spreman provesti vojnu intervenciju u Siriji ako to odluči predsjednik Barack Obama.

- Predsjednik Obama je tražio od ministarstva obrane da pripremi opcije za sve slučajeve. Mi smo to napravili i spremni smo provesti svaku opciju - ako on odluči primijeniti neku od njih - rekao je Hagel novinarima tijekom posjete Maleziji.

>>Rusi Amerikancima: Ne ponavljajte grešku iz prošlosti, ne napadajte!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije