Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dio djetinjstva

Umro Umberto Panini, otac albuma samoljepljivih sličica

Panini
Foto: ''
1/2
03.12.2013.
u 09:28

Svako nogometno prvenstvo praćeno je i Paninijevim albumom za sličice

Vjerojatno nema dječaka koji tijekom barem jednog svjetskog ili europskog prvenstva u nogometu nije skupljao samoljepljive sličice s likovima nogometaša i lijepio ih u album posvećen tom prvenstvu. Neki su uz te albume i sličice odrastali, učili o nogometnoj igri, neki to pasionirano rade i danas.

Uživanje u skupljanju samoljepljivih sličica s likovima nogometaša omogućio nam je Umberto Panini, koji je jučer preminuo u 83. godini. Panini je zajedno sa svojom braćom napravio prvi takav album 1960. godine i nazvao ga “Calcatori” (nogometaši), a bio je posvećen talijanskoj nogometnoj ligi.

Samoljepljive sličice i album s nogometašima postao je toliko popularan da su sljedeći albumi bili posvećeni međunarodnim nogometašima, a zaredali su i albumi s likovima iz stripova, osobama iz drugih sportova, ali i životinja i slično. Kompanija braće Panini postala je vrlo uspješna pa su 2011. ostvarili 621 milijun eura prihoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije