Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Umro "Dr. Smrt", prvoborac za pravo na eutanaziju

jack kevorkian
Reuters/Pixsell
03.06.2011.
u 18:05

Zbog toga što se prometnuo u prvoborca pokreta za pravo na smrt uz tuđu pomoć te zato što je eutanizirao 100 građana SAD-a uz tvrdnju da ''smrt nije grijeh'' zaradio je i nadimak "Dr. Death".

Patolog Jack Kevorkian, poznat kao "Dr. Smrt", umro je u 83. godini u Royal Oaku u Michiganu (SAD), gdje je dva tjedna bio hospitaliziran zbog problema s jetrom i srcem. 

Zbog toga što se prometnuo u prvoborca pokreta za pravo na smrt uz tuđu pomoć te zato što je eutanazirao 100 građana SAD-a uz tvrdnju da ''smrt nije grijeh'' zaradio je i nadimak "Dr. Death".

Inače, zbog ubojstva pacijenta oboljelog od Lou Gehrigove bolesti smrtonosnom injekcijom Kevorkian je odslužio osmogodišnju zatvorsku kaznu, od 1999. do 2007. godine.

– To je etička praksa koju bi liječnici trebali prakticirati bez straha. Kada se jednom nešto proglasi etičkim, to štiti zakon. Ne religija, ne političari – govorio je Kevorkian koji je na slobodu pušten pod uvjetom da više nikog ne savjetuje o oduzimanju vlastitog života.

Također, o Kevorkianu je prije nešto više od godine dana HBO snimio film ''You Don't Know Jack'', u kojem ga tumači Al Pacino.

Komentara 7

OB
-obrisani-
19:40 03.06.2011.

Jack Kevorkian ( Zidov)......................................

BU
bu22
19:55 03.06.2011.

Zanima me jesu li njega tj. jel se sam potpisao za eutanaziju???????

G1
GALE 1991
22:15 03.06.2011.

Ode Dida pred lice Božije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije