Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Richard von Weizsaecker
Povratak na članak

Umro bivši njemački predsjednik: Poticao je suočavanje sa nacističkom prošlošću

- Svi mi, bili krivi ili ne, mladi ili stari, moramo prihvatiti prošlost - rekao je Weizsaecker u parlamentu.

Komentari 14

MX
Mister X
11:39 01.02.2015.

Umro bivši njemački predsjednik: Koji je jako to radio analize .... Poticao je suočavanje sa nacističkom prošlošću; To se sa veseljem jako dobro radilo analiziralo da bi se vidjelo gdje se je pogriješilo; da se uče na tim greškama daama da se to više ne ponavlja jer su svjesni da su samo iz toga razloga i izgubili rat -zbog neoprostivih grešaka kao napad na Staljina -Rusiju Barbarosa ..... Znaju da su tu jako pogriješili i samo za to rat izgubili. Da su Njemci još uvjek porobljeni narod sada samo od amera to svi znaju i vide a tako če i ostati i nakon 99 prođenih godina ... Zato sam protiv monetizacije ako nam sada novac i autoputevi ne trebaju zašto bi nekim budućim Hrvatima trebali poslje 100 godina kada se bude letjelo samo zrakom ???

VL
DH
dalibor.hren
14:13 01.02.2015.

Od 1994. za njega nisam ni čuo, a Stipica iskače i iz paštete!

VL
MA
Malenkost
20:38 01.02.2015.

Njegov uvid - te kao osoba s velikom Duznoscu te i smjelost izreke da je poraz Nacizma bio ustvari dan pobjede za njemacki narod - jer se je rijesio najodvratnijeg Rezima- jest i dan od kada se svatko usudi svim Nacistima reci istinu u lice. Patriotizam znaci ljubiti svoje - Nacionalizam znaci mrziti druge. To je jedna divna izreka s njemackog govornog podrucja. Mnoge njegove rijeci mogu se bez daljnjega prenijeti i na HR -proslost. Ustaski nastrojenih ima jos dosta - ali i sve manje. Ustastvo nije isto sto i Hrvatstvo - sto hoce te bolesne mozdina da prodaju. Zato mi u HR trebamo jednog kao Richard von Weizsaecker - ali da rascisti i s ustastvom kao i s partizanlukom i cetnistvon na teritoriju HR. Sva zlodjela razotkriti i u povijesne knjige. To vrijedi i za Srbiju i ostale drzave bivse YU.

VL
BF
brkonja fra brkati
10:54 01.02.2015.

Kad će se cionisti suočiti sa svojim fašističkim zločinima i genocidima nad drugim narodima ??

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
19:37 31.01.2015.

bezveznajkovic bio oficir kod Adolfa cak dobio srbrni kriz , kao i nj.otac nacista SS-ovac,radio na deportaciju Jevreja i zato dobio 7 godina u Nirnbergu.....grofovi koji nisu malki prstom za svoje privilegije.....

VL
SS
sokac sa drave
16:38 31.01.2015.

Jos treba proci jedno dvijesto godina pa ce nasa mlada demokracija doci na nivo ove danasnje u Njemackoj.Tada cemo i mi mozda imati nekoga nasega Weizaeckera.Do tada cemo gladovati ali cemo biti strpljivi i disciplinirani.

VL
L0
luena 01
16:27 31.01.2015.

Jedan od najboljih politicara Njemacke...

VL
CH
chemica
16:48 31.01.2015.

Nijemci u par godina nakon poraza u ratu ostaviše mržnju za sobom. Ovdje će pak zvijeri mrziti do prvog idućeg klanja.

VL
DU
Deleted user
22:49 31.01.2015.

Velik čovjek. Velik političar, karakteran i s vizijom. Časno je služio deset godina njemačkom narodu i njemačkoj državi. Vrlo upečatljivo je obilježio vrijeme u kojem je obavljao visoke dužnosti. Počivao u miru Božjem. Obitelj von Weizsaecker moja duboka sućut.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.