Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUN MRŽNJE U školske je prijatelje, koji su bili udubljeni u nastavu, ispalio 60 metaka

Umrli su s olovkama u rukama

Autori: Zorana Bajt, Slavica Kljaić
12.03.2009.
u 19:45

Većina žrtava Tima Kretschmera bila je potpuno zatečena i udubljena u nastavu kada su ubijeni, a neke je policija pronašla mrtve s olovkama u rukama, objavio je danas njemački Bild. Na konferenciji za novinare policija je izrazila sumnju da je Kretschmer imao namjeru ubiti veći broj učenika i nastavnika.

Prijetnje djevojkama
Istražitelji su na mjestu zločina pronašli veću količinu neiskorištenog streljiva. Mladić je samo u školi ispalio 60 metaka, a kod sebe je imao čak 300. Njemački mediji danas su objavili fotografije nekih žrtava među kojima su i mlade djevojke Chantal Schill Jana Schober i Selina Dogan te dječak Ibrahim Yeniay.

– Tim je tvrdio da ga djevojke mrze i prijetio im je da će završiti u kanti za smeće. Nije ih mogao podnijeti, kao ni ostale žene – izjavio je za Bild neimenovani susjed masovnog ubojice. Škola Albertville-Realschule zatvorena je do daljnjeg.

U izjavi za TV kanal ZDF direktor kriminalističkog središnjeg ureda u Wiesbadenu Rudolf Egg kazao je da ubojstva koja je počinio nesretni mladić nisu karakteristična za jednog sedamnaestogodišnjaka. Rudolf Egg pretpostavlja da je Tim studiozno isplanirao način na koji će upasti u školu i ubijati.

Ubojica nije ostavio za sobom nikakav pisani trag o svome suludom naumu. Prema riječima glasnogovornika policije Waiblingen Nikolausa Brennera, u kući Timovih roditelja zaplijenjeno je nekoliko računala koji će biti detaljno pretraženi. Radijska postaja Info ističe da Tim nije umro od posljedica policijskog ranjavanja nego si je sam presudio.

Uz ostalo, radio Info donosi da je mladić godinama bio psihološki tretiran, da je izjavio u chatu da mu je dosta života u zlatnom kavezu te da nitko nije spoznao njegov potencijal.

Sati neizvjesnosti
Satima nakon krvoprolića mnogi roditelji nisu znali što je s njihovom djecom. Samo u nekoliko sati vlastima se javilo na tisuće ljudi raspitujući se za sudbinu djece. Mnogi su pozivi stizali i iz inozemstva.

Njemačka kancelarka Angela Merkel oglasila se o masovnom ubojstvu.

– Zgrožena sam, šokirana i bez riječi, kao i svi ljudi. Ovo je tužan dan za Njemačku – rekla je njemačka kancelarka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije