Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U beogradskoj skupštini

Umjesto tijela Josipa Broza Tita, kovčeg je bio pun pijeska

Josip Broz Tito
Foto: Wikimedia Commons
13.10.2014.
u 09:07

Titovo tijelo bilo je puno različitih lijekova pa se počelo prerano raspadati i širiti oko sebe neugodan miris

U kovčegu koji je 1980. godine bio izložen u Skupštini u Beogradu i pred kojim su počast odale stotine tisuća građana iz cijele bivše države nije bilo tijelo Josipa Broza Tita nego pijesak. Rekao je to za beogradske Novosti nekadašnji načelnik Službe državne sigurnosti Srbije (SDB) Obren Đorđević.

On kaže da su takvu odluku donijeli Dolanc, Mikulić i Dronjski i to prije svega iz medicinskih i higijenskih razloga.  – Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsjedništva SFRJ, prije svega Stane Dolanc i Stevan Dronjski, željeli su da ga balzamiraju i stave u mauzolej kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo tijelo, međutim, bilo je puno različitih lijekova pa se počelo prerano raspadati i širiti oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, prije svega Dolanc, Mikulić i Dronjski, odlučili su da se sahrana obavi bez njegova tijela, rekao je Đorđević za Novosti.

>> Bregović: Osjetio se eros kad su ušli Tito i Jovanka

Ključne riječi

Komentara 254

Avatar Idler 3
Idler 3
09:23 13.10.2014.

"...pa je počelo prerano da se raspada ..."...mmore mi netko prevest kaj ovo znači i na kom jeziku? Unaprijed hvala.

HR
Hrvat1949
09:26 13.10.2014.

Poceo da smrdi,pa smrdi on od vajkada pa i danas se osjeca njegov smrad!

DR
dragica949
09:45 13.10.2014.

Dajte pustite Tita tam gdje je,nismo dugo niš čuli o J.Rozgi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije