Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spalionica javnog novca
Povratak na članak

Umjesto da ih se riješi , država u škverove ulupala 30 milijardi kuna

Osim Lenca i Brodotrogira, koji su iskazali minimalnu dobit, ostala brodogradilišta i dalje posluju s gubicima

Komentari 7

Avatar Pavel ic
Pavel ic
16:50 30.03.2016.

ma koje faking ulaganje.da je se toliko ulagalo mogao je se napravit zlatni brod.zamislite u vas auto neulazete cijelu godinu i pred tehnicki ulozis 600kn samo ono najosnovnije a 500 daš da te pusti.tako i ovi naprave brod i u startu odmah u minusu

VL
Avatar superhik74
superhik74
16:59 30.03.2016.

Za vrijeme pokojne Jugoslavije brodogradnja je bila treca na svijetu (iza Japana I Juzne Koreje) a danas bi ih se trebali rjesiti ? Brodarskog instituta smo se "rjesili", Imunoloskog zavoda smo se rjesili, INA-e smo se "rjesili", PLIVA-e smo se "rjesili", Telekoma smo se "rjesili", svih banaka smo se "rjesili", a sada se polako "rjesavamo" I gradjana Hrvatske koji masovno emigrijaju iz ove banana gdje je izgleda politika "rjesiti se svega sto je Hrvatsko". Imamo Hrvatsku !

VL
DU
Deleted user
16:26 30.03.2016.

ajmo se nabacivati blatom na djelatnost koja stvara novi,izuzetno kompleksan proizvod.ono, kao recimo italija i njemačka ne subvencioniraju svoju automobilsku industriju,koja im je uzgred, kičma ekonomije.to što je kod nas u gotovom proizvodu malen udio rada malih i srednjih poduzećaća rezultat je naše nesposobnosti i korumpiranosti.ajmo sve zatvoriti,polja su ionako zakorovljena,turisti jedu talijansku salatu(subvencioniranu) kao što je na brodu talijanski namještaj.kako nitko ne bi ukinuo razno razne udruge i uprave koje sisaju novac a ne stvaraju ništa osim podjela u društvu.

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
15:53 30.03.2016.

11 milijardi kuna subvencija samo Brodosplitu za 2000 radnika.Vrdoljakov uspjeh kao i svih ministara prije njega.ako po procjenama svako novo radno mjesto stoji cca 300 tisuća kuna za te su se novce moglo otvoriti skoro 35 tisuća novih radnih mjesta.nije ni čudo da propadamo.kome uopće osim Debeljaka uz ovakve subvencije treba Brodosplit.nikomu.neka konačno iziđu na tržište uspiju ili propadnu.

VL
OB
obivankenobi
16:09 30.03.2016.

Nije otislo na sanaciju nego je opljackan.

VL
Avatar Peterančan
Peterančan
16:22 30.03.2016.

Al zato bu i dalje sva lova odlazila u Dalmaciju, delale im se budu autoceste do poljskog zahoda svakog njihovog kuma, a nas na sjeveru, čija je lova, ko yebe! I za hvalu, dok dojdemo tam onda nam pivu naplate 50 kuna. Fala takvoj vladi, pod Khuenom Hedervaryjem nam je bilo bolje.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:47 30.03.2016.

Mozda jest drzava ulupala 30 milijardi, ali su brodogradilista odrzana. Sad ih ni po koju cijenu ne smiju unistavati, to ce nam biti zlatni rudnik, jer sad vise gotovo da nema brodogradilista u Europi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.